avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate gabi_marius00

Activitate gabi_marius00

Răspuns la discuția Reabilitare
Am rugamintea pentru ca nu mai stiu articolul dar stiu ca infractiunea a fost divulgare de secrete care pericliteaza securitatea statului va rog sa-mi spuneti dumneavoastra articolul iar daca nu ma incadrez ce demersuri trebuie facute? (in momentul arestarii aveam 3 luni decand deveneam ofiter)
Nu am umblat prin instante si nu cunosc demersurile ce trebuiesc facute.
Multumesc anticipat
Cu deosebit respect
Marian Ion
Răspuns la discuția Reabilitare
Eliberarea s-a efectuat in baza TELEX 7001/22.12 1989
Răspuns la discuția Reabilitare
Multumesc pentru raspuns.
Pe biletul de iesire pe verso scrie un nr. de telex in baza careia am fost pus in libertate
Răspuns la discuția Reabilitare
Multumesc pentru raspuns dar in anul 2006 am cerut cazierul si mi-a aparut in cazier iar inainte de 1989 nu existau condamnari politice, faceau in asa fel incat te incadrau la infractiuni de toata gama numai sa te inchida. Eu am fost anchetat de securitate si un procuror de la Tribunalul Militar Timisoara iar metodele lor: infometare, amenintare, umilire si la final si bataie m-au facut dupa 30 de zile ca ei sa dicteze si eu sa scriu iar in baza a ce am scris m-au condamnat la 18 ani inchisoare. As dori sa stiu daca se poate face (sau s-a facut reabiltarea de drept) reabilitarea judecatoreasca.
Mentionez ca cei doi copii ai mei nu stiu de aceasta condamnare considerand ca este normal sa se dezvolte si sa se integreze social fara a cunoaste aceste lucruri, singura care este sotia cu care m-am casatorit in 86 inainte de condamnare iar dupa 89 ne-am recasatorit fiind obligata de cei de la securitate sa divorteze.
Va multumesc anticipat.
Nu doresc despagubiri sau alte privilegii.
Discuție Reabilitare
In anul 1986 am fost condamnat abuziv, in acel moment fiind ofiter, la 18 ani inchisoare pentru DIVULGARE DE SECRETE CARE PERICLITEAZA SECURITATEA STATULUI deoarece un bun prieten a trecut frontiera. Am fost inchis la Aiud, detinuti politici de unde am fost eliberat in data de 22.12 1989 printr-n telex al CPUN impreuna cu toti detinutii politici.
De la eliberare nu am intreprins nimic pentru reabilitare, cum se procedeaza? Sunt reabilitat?
Mentionez ca de atunci mi-am completat studiile devenind inginer si luand-o de la capat am efectuat stagiu, m-am casatorit, am copii mari iar cele intamplate am vrut sa le uit.
Pe aceasta cale ii salut pe fostii colegi de suferinta din perioada 87-89 de la Penitenciarul Aiud, putini stiu prin ce am trecut.
Va multumesc anticipat
Buna ziua,
Am o problema care probabil s-au mai confruntat si alti oameni in relatiile cu furnizorul de energie ENEL.
Am construit o casa in loc. Bolintin Deal, jud. Giurgiu iar in luna decembrie 2008, sfarsitul lunii, am fost racordat la reteaua de distributie a ENEL. Incepand din data de 01.01 2009 am locuit la aceasta adresa. Mentionez ca contorul a fost montat pe strada la baza unui stalp "spate" in spate cu un alt contor.
In luna aprilie am observat ca contorul meu o ia razna si inregistreaza un consum de10 300 Kw!!! in aproximativ 4 luni, in data de 29.05 2009 am facut sesizare transmisa prin fax la ENEL Bolintin Vale dar nu s-a intamplat nimic pana in data de 02.07 2009 cand primesc de la o vecina un proces verbal ca a fost verificat contorul si ca este in regula, procesul verbal a fost semnat de cineva care nu stiu daca exista ca persoana iar familia mea nu a fost instiintata de aceasta verificare.
In luna august se demonteaza contorul fara a fi instiintat si dus pentru verificare fiind emisa o factura imensa (facturile insumand la 4000 Ron deoarece nu am platit o factura de 2 100 ron asteptand verificarea contorului).
Mentionez ca odata cu luarea contorului a fost intrerupta alimentarea cu curent electric.
In data de 08.10 2009 am mers sa platesc facturile pentru a beneficia de curent electric deoarece dupa intrerupere ne-am mutat in gazda cu chirie dar stupoare ni se mai spune sa platim si alte taxe care insumeaza 448 ron.
As dori sa se efectuieze o expertiza de o persoana autorizata independenta de ENEL inclusiv un calcul estimat de acesta pe perioada reclamata, iar in cazul in
care contorul va fi declarat OK doresc sa ma adresez unei instante.
Ce ma sfatuiti sa fac mai ales ca in toate cazurile cand s-a umblat la contor de oamenii de la ENEL eu nu am fost anuntat si nu am semnat niciodata nici un act?
Mentionez ca vecinul care are contorul langa al meu are inregistrat un consum de numai 800 Kw, lucru imposibil locuind in aceleasi conditii ca si mine.