avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați

Activitate Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați

Buna seara.

Ma lovesc de o speta care imi da cateva batai de cap si as dori pareri suplimentare.

Sa inceput executarea silita de catre afp a unei sentinte de antrenare a raspunderii personale a administratorului social, in 2011.
Sentinta in speta a ramas definitiva in anul 2007, iar creantele a caror raspundere s-a dispus erau bugetare.
Problema intervine in felul urmator. In conditiile in care creditorii erau pers fizice sau societati comerciale, acestea in termenul de 3 ani aveau posibilitatea de a se adresa executorului judecatoresc in vederea inceperii executarii silite a sentintei.
In mod normal art.142 din legea 85/2006 prevede ca executarea sentintei se efectueaza in conformitate de codul de procedura civila.
Problema este ca OG 92/2003 stabileste reguli derogatorii privind executarea creantelor fiscale, dar din punctul meu de vedere aceste prevederi nu sunt incidente in speta, afp avand obligatia de a incepe executarea silita conform codului de procedura civila.

Opini?
multumesc
Buna ziua.

Am o speta in cuprinsul carei mi se indica faptul ca am posibilitatea formularii unei plangeri pe art. 278 /1 Cpp, pentru a se dispune astfel continuarea actiunii civile, chiar daca actiunea penala s-a stins si nu mai poate fi reluata.
Opinii, si va rog decizii de speta daca aveti!

Multumesc!
Buna ziua,

Ma confrunt cu o speta interesanta. Am solicitat anularea unei promisiuni de v-c, in cuprinsul careia promitentul vanzator se obliga sa instraineze o suprafata de teren situat in extravilanul unei localitati, dobandit prin reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii 18, conform unei adeverinte, dar fara a se identifica exact unde este terenul ori care parte din suprafata totala de pe adeverinta se vinde.

opinii?

Multumesc
buna seara!

Nu se pune problema rezolutiunii contractului. Acesta este un antecontract de vanzare-cumparare care va ofera posibilitatea intentarii unei actiuni avand ca obiect : prestatie tabulara, actiune care se poate introduce oricand deoarece priveste transmiterea dreptului de proprietate, iar instanta de judecata va pronunta o hotarare care sa tine loc de act autentic.
Adresati-va unui avocat pentru a demara actiunea in instanta.
Ooo va salut stimate coleg!

Nu am dat prea multe amanunte deoarece nu exista foarte multe. Intre persoanele contractante nu exista nici un raport de rudenie, prietenie, si nici macar cunostiinte nu sunt, raport care ar fi determinat vanzatorul sa vanda mai ieftin.
Vanzarea s-a facut prin intermediul unei agentii imobiliare, iar drept martori am agentii de acolo.
Pretul este acum contestat de vanzator ,care reclama neseriozitatea pretului, desi el a fost cel care a vandut terenul pentru un pret de 3-4 ori mai mic decat pretul pietei din acea perioada.

Astept pareri, opinii..
Ok. dar in situatia economica actuala (a capitalismului), fiecare persoana are dreptul sa cumpere(cu buna credinta) la cel mai mic pret pe care il gaseste.
In conditiile in care acel pret este mai mic (sau considerabil mai mic), dar nu derizoriu, incat sa dovedeasca lipsa pretului, apreciati aplicabil art. 1303 C.civ.?
Eu apreciez ca se pune in discutie chiar siguranta circuitului civil. Astfal ma pot pune sa imi vand casa la 1 sfert de pret de 10-20 ori si anulez toate contractele de v-c ..nu?
Buna ziua!

Am in lucru o speta legata de neseriozitatea pretului, se invoca art.1303 C.civ.
In discutie este vanzarea unui teren, pt un pret de 4 ori mai mic decat pretul stabilit de un raport de evaluare de la acea data.
In aprecierea dvs. cat de mic este un pret neserios? deoarece derizoriu nu e cazul(nu a fost nici chiar asa mic!)
Mi-am intemeiat apararea pe libertatea contractuala si stabilirea in mod liber a pretului dar spete am gasit foarte variate.

Multumesc.

Av Gociu Adrian
Răspuns la discuția restituire taxa de poluare
Da sentinta asta am vazut-o, este foarte bine motivata pe drept comunitar.
Din pacate nu stiu cati judecatori Romani sunt capabili sa aplice dreptul comunitar intocmai.
Va multumesc pentru ajutor!
Buna ziua.

As dori sa incep un demers judiciar pentru restituirea taxei de poluare, pentru incompatibilitatea prevederilor O.G.50/2008 cu dreptul comunitar, mai exact art. 90 Tratatul C.E.
Am inceput procedura prealabila si nu mai dureaza mult pana voi putea investi instanta de judecata.
Am o intrebare adresata colegilor si anume daca au sau stiu, hotarari pronuntate de instante de judecata, relativ la acest tip de litigiu.
Totodata daca sunt ceva chestiuni care merita mentionate.....sunt deschis.

Multumesc.
Av. Gociu Adrian
Răspuns la discuția denunt calomnios
Buna seara.

Raportat la nelamuririle dvs. trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte: infractiunea de denunt calomnios reprezinta reclamarea unei persoane pentru fapte ori incalcari ale legii penale care nu s-au savarsit in realitate.
Astfel in cazul in care prin NUP s-a constatat in mod cert ca dvs. nu ati savarsit infractiunea reclamata, eu apreciez ca vinovatia in mare masura este lamurita(nu 100%).
Reaua credinta in opinia mea se dovedeste automat in masura in care dvs. dovediti cu certitudine ca fapta reclamata nu a existat.
In masura in care veti dovedi acest aspect este foarte probabil sa obtineti o condamnare, iar pentru a combate masura amenzii administrative ar fi bine sa dovediti o cat mai mare vatamare.

Bafta.
Av Gociu Adrian