Lucrez la o companie (patronat , sper ca ma exprim bine) , unde lucrez in fiecare weekend. Lucrez pentru ca sunt obligat ( la un cinematograf) dar pe fluturasul de la salariu cand citesc la randul cu ore in weekend apare 0 , la ore de noapte tot 0 desi cateodata plec de acolo la ora 1 chiar 2 noaptea. Suntem platiti de o firma , Lugera, si am zis sa apelez la dvs inainte sa ma duc la FISC sau unde trebuie ca sa imi cer drepturile , pentru ca sunt platit normal si in orele de weekend.
Este corect sa ma plateasca normal in weekend din moment ce pe fluturas apare : ore weekend ?
Noi lucram la bar la acelasi cinematograf. Managerul nu a recunoscut faptul ca el ne-a spus ca putem sa ne ajutam cu vanzarea acelor meniuri. Nu vad unde este furtul deoarece , clolega mea trimitea clientii la mine care cumparau acele meniuri. Banii au intrat tot in casa , plus bacsisurile care sunt grase si pe care nu ne lasa sa le luam , o fata fiind concediata pentru acest lucru (a luat bacsisul). O sa chem si FISCUL , pentru ca acei bani sunt nejustificati . Toata faza e ca managerul cinematografului nu a recunoscut in fata managerului pe toate cinematografele tarii CinemaCity ca el ne-a spus ca putem sa facem treaba cu ajutor.
Teama ca isi va pierde locul de munca l-a facut sa taca si a facut pe prostul spunand: Eu nu stiam nimic de asta. Este un salariu mizer pe care il iau acolo , dar nu conteaza asta , conteaza ca m-a facut hot de fata cu toata lumea , nesimtit, ca am incercat sa imi iau apararea si ma mai si ameninta ca imi da una daca mai comentez, ca e mai desteapta cu 5 minute decat mine si are n scoli. Am discutat cu un avocat , si mi-a spus sa ma duc la lucru cu martor in caz ca ma va trimite acasa pentru ca nu am semnat nici o demisie desi firma m-a sunat sa imi ceara acest lucru , si nu am primit nici un preaviz de concediere cu 20 de zile inainte cum stiu ca este legal .
Nu ma intereseaza decat sa le arat ca exista lege si la noi in tara. Desi legea nu prea are valorea din cauza mitei la noi .
Asa am de gand. Le-am zis ca nu voi demisiona si au zis ca trebuia sa imi fi dat un preaviz de 20 de zile pana la concediere. Asta au zis cei care ne platesc , ca suntem platiti prin firma. Nu e un job cine stie ce , dar nu suport sa plec asa pe nedrept si sa ma calce in picioare. Multumesc pentru sfat. !
Ma numesc Razvan , lucrez la cinemacity din Euromall Pitesti si ieri am fost concediat de catre managerul pe toate cinematografele pe motiv ca am furat cinematograful cu bani. Era vorba de un concurs care vinde cele mai multe meniuri de la ei , iar mie imi dadea o colega toate meniurile care le vindea ea sa le bat la mine pe casa. Totul legal , banii intrau in casa , nici o hotie , ba chiar managerul din cinematograf ne-a spus ca putem face asta.
Si ieri a venit managera pe toate cinematografele si a spus ca am furat cinematograful. Am contract determinat pe 6 luni . Acuzatiile sunt false , ba chiar m-a facut de ras si m-a insultat de fata cu toti angajatii . Demisia nu o voi semna desi mi-au spus sa fac asta.
Ce sanse am daca i-as da in judecata pentru ca nu isi respecta contractul , iar acuzatiile sunt false? Stiu ca proba video nu se ia in instanta , dar pot sa o ia ca sa se vada clar ce s-a intamplat . Va multumesc si astept un raspuns!