avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate ysa23

Activitate ysa23

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati prin emiterea unui punct de vedere cu privire la urmatoarea speta:

In discutie este un bun pe care doresc sa il reabilitez. Apartine unei societati comerciale dar si statul roman este actionar (minoritar) al acestui bun. De asemenea, se intentioneaza accesarea unor fonduri europene pentru aceasta reabilitare.

Avand in vedere prevederile H.G. 28 din 09.01.2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 48 din 22 ianuarie 2008,
in special art. 1

ART. 1
Se aprobă conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente investiţiilor
publice, după cum urmează:
a) conţinutul-cadru al studiului de prefezabilitate, prevăzut în anexa nr. 1;
……

va rog, daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:

Rezulta din continutul acestei H.G. obligativitatea realizarii unui STUDIU DE PREFEZABILITATE?
Este obligatotoriu intotdeauna STUDIUL DE PREFEZABILITATE?
Cand este necesar si care este ROLUL lui?
In situatia in care angajatorul dispune masura temporara a detasarii, contractul individual de munca al salariatului se suspenda pe durata detasarii in baza art. 52 alin. (1) lit. d) din Codul muncii. Locul muncii se modifica la alt angajator in baza deciziei de detasare a angajatorului care il detaseaza pe salariat. Prin urmare, salariatul detasat va presta activitate pentru angajatorul la care a fost detasat fara a incheia un contract individual de munca cu acesta.

Contractul individual de munca incheiat de salariat cu angajatorul care l-a detasat ramane in fiinta, dar este suspendat pe toata durata detasarii. Astfel, in cadrul unor relatii de colaborare, primul angajator convine sa cedeze, pe o anumita perioada de timp, drepturile si obligatiile ce rezulta din contractul individual de munca unui alt angajator.

Angajatorul care detaseaza va opera in Revisal perioada de detasare anterior inceperii ei, prin completarea denumirii angajatorului, destinatiei si tara in care se afla acesta.

HG 500/2011privind registrul general de evidenta a salariatilor a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 372, din 27 mai 2011.

Art. 3
(2)Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:

c)perioada detaşării şi denumirea angajatorului la care se face detaşarea;
h)perioada şi cauzele de suspendare (CODUL MUNCII ART. 52 (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
d) pe durata detaşării) a contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale;

Art. 4
c)elementele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. h) se înregistrează în registru în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la data suspendării;

e) pentru salariatii detasati, angajatorul de baza completeaza perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.


Subofiter in cadrul carui minister? Daca sunteti cadru militar aveti dreptul sa faceti raport de mutare pe orice alta functie (cu conditia de a indeplini conditiile de studii/cursuri necesare postului/gradul respectiv) si de asemenea puteti face raport de mutare in orice alta unitate, nu este obligatoriu sa ramaneti in unitatea in care sunteti incadrat in prezent. Indiferent de rezolutia de pe raportul personal de mutare, comandantul dvs. este obligat sa o promoveze ierarhic si aceasta va fi analizata in comisiile de selectie.
De mentionat ca nu va puteti muta de doua ori in cadrul aceluiasi an calendaristic, exceptie in cazul desfiintarii/restructurarii.

Sunteti obligat sa va indepliniti atributiile prevazute in fisa postului. Fiecare functie are o fisa a postului. Nu este prevazuta nicaieri obligatia dvs de a va gasi un inlocuitor.
Răspuns la discuția Demisie
Mergeti la structura de resurse umane si verificati rezolutia pe care o aveti pe documentul depus. Daca angajatorul a fost de acord cu renuntarea la termenul de preaviz, acest lucru trebuie sa se regaseasca scris pe demisia dvs.

Beneficiaza de concediu de odihna suplimentar o zi in anul 2013 si 2 zile in anul 2014 !
( 1 zi ptr. sept - dec 2013 si 2 zile ian - aug 2014 )

Răspuns la discuția Demisie
Legea 53/2003
ART. 81
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
Ce intelegeti prin "acordul partilor"? Demisia nu implica acordul angajatorului, este o modalitate prin care dvs. ii aduceti la cunostinta incetarea c.i.m. cu respectarea termenului de preaviz. Singurul eventual "acord" poate fi referitor la renuntarea de catre angajator la termenul de preaviz, situatie in care ar trebui sa aveti o rezolutie in acest sens pe documentul depus. "Acordul partilor" despre care vorbiti se refera la data de 03.11.2013?
Răspuns la discuția Preaviz
12 noiembrie este ultima zi in care sunteti obligata sa va prezentati la serviciu.
Da, va puteti lua c.o. in perioada de preaviz (Art.81 Codul muncii - (5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.) si de asemenea puteti opta sa nu il luati, situatie in care zilele de c.o. neefectuate vor fi compensate in bani ( ART. 146 (4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.).

Răspuns la discuția Preaviz
Intrebarea a fost care este ultima zi lucratoare (in care merge la sv, asa am inteles eu). Daca data inregistrarii demisiei este 28.10, numarand zilele (15 calendaristice) rezulta ca ultima zi in care merge la sv este 12 nov. si cu data de 13 nov. nu mai este angajatul unitatii respective. Nu vad o contradictie intre raspunsurile noastre.
Răspuns la discuția Preaviz
12 noiembrie
Nu stiu sa existe un astfel de cod de boala. Pe perioada c.m. beneficiati de 75% din salariu (cu cateva exceptii).