avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Corina Capotã

Activitate Corina Capotã

Pagina 2 din 623
Nu.
Desi banca are obligatii legale in urma executarilor judecatoresti, nu are dreptul de a bloca totalul sumelor dintr-un cont, daca acestea provin din plata salariilor, a pensiilor sau a altor plati menite sa asigure mijloacele de existenta clientilor bancii.
In astfel de situatii, banca are dreptul legal de a indisponibiliza cel mult o treime din aceste venituri, cu exceptia situatiei in care exista mai multe executari judecatoresti, caz in care banca poate popri pana la o jumatate din veniturile clientilor.
Pe langa aceasta limita, banca are restrictii si in ceea ce priveste poprirea sumelor provenite din alocatii de stat, indemnizatii pentru copii, ajutoare de maternitate, ajutoare pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoare acordate in caz de deces in familie, diurne, burse de studii acordate de stat sau alte indemnizatii speciale. Conform legislatiei in vigoare, sumele cu astfel de provenienta nu pot fi poprite de catre institutiile bancare, indiferent de numarul executarilor.
Dacă aveti o singura poprire, dar aceeasi suma este poprita si de Casa de pensii si de banca, simultan, trebuie sa mergeti la executor si sa-l instiintati sa emita o adresa la banca pentru a ridica poprirea infiintata pe conturile bancare.
Răspuns la discuția Iesire din tara - procura minor
Procura pentru iesirea din tara a minorei este valabila daca este in termenul de valabilitate si daca prezentati certificatul de casatorie din care rezulta schimbarea numelui dv.
Daca nu reusiti sa discutati cu tatal dv. si sa inteleaga ca nevoile dv. au crescut astfel incat si pensia trebuie majorata, singura solutie este o actiune de obligarea la plata pensiei de intretinere demarata impotriva tatalui, acum sunteti major.
In cadrul litigiului, trebuie sa faceti dovada nevoilor dv., a faptului ca sunteti student, ca nu aveti venituri.
Daca tatal are venituri lunare de 10.000 euro/luna, iar dv. aveti nevoi materiale si nu aveti venituri din alte surse, nu poate fi stabilita o suma mai mica de 2.200 lei/luna.

Noul Cod civil prevede:

Drepturile şi îndatoririle părinteşti
Art. 499 Obligaţia de întreţinere

.............................................................................................
(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.


Art. 529 Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Succes!

Sunteti casatorita cu tatal minorei? Ati divortat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revizuirea nu este acelasi lucru cu reexaminarea.
Reexaminarea este reglementata de art. 191 NCPC cu privire la amenzile judiciare si despagubiri.
Revizuirea este o cale extraordinara de atac, prevazuta de art. 509 NCPC.
Termenul de prescriptie este de 5 ani daca nu a inceput executarea silita.
Sa depuna o plangere la Politie si plangerea sa va fi directionata catre autoritatea competenta pentru solutionare.
Reclamatie la ITM. Apoi actiune in instanta pe litigiu de munca.
1. Daca va da in judecata pe o obligatie de a face, nu. Daca ataca autorizatia de construire, depinde de motive.
2. Vecinul de peste strada poate sa conteste in instanta doar nerespectarea Autorizatiei de construire (ex.: mai multe etaje construite decat cele prevazute in AC care ii umbresc proprietatea).