Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate Emil Marian

Activitate Emil Marian

Răspuns la discuția pensie intretinere la somaj
Respectele mele stimate coleg
Intr-adevar, este greu cu executarea silita in alta tara UE. Numai ca speta este pe rol iar reclamanta cere clientului meu pensie. Paratul nu realizeaza venituri in Romania iar in afara este somer. Ca atare va trebui sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere pe salariul minim. In intampinarea scrisa asta voi sugera. Cat priveste executarea in tara straina a hotararii romanesti ea poate fi pusa in exec. prin procedura exequatorului acolo. Dar asta nu ne priveste pe noi.
Oricum, intrebarea ramane.. carui text legal se supune stabilirea unei pensii de intretinere pe salariul minim/venit minim garantat?
Cu stima
Buna ziua tuturor.
Doresc sa va intreb care ar fi textul de lege pentru solicitarea admiterii unei pensii de intretinere atat timp cat paratul are ajutor de somaj in strainatate. (in afara textelor de lege din Codul familiei)
Cu stima

Cine are competenta teritoriala si materiala sa judece procesele cu OPSNAJ? Initial era instanta de la domiciliul reclamantului? Acum s-a revenit la regula de competenta generala?
Ce parere aveti.
Cu stima.
Răspuns la discuția taxa de timbru
Stimate colega
Este adevarat ceea ce imi spuneti dvs referitor la injumatatirea taxei numai ca repunerea pe rol a facut-o instanta nu am cerut-o noi, reclamantii. Injumatatirea se aplica in actiunile de drept comun... In speta de fata este o plangere la PV de sechestru
ce parere aveti? se mai aplica acelasi principiu?
Discuție taxa de timbru
Buna ziua.
O repunere pe rol a unui dosar avand ca obiet plangere impotriva unui PV de sechestru a Garzii Financiare pentru sustinerea si precizarea de catre petent a unui petit privind plata de catre parata a contravalorii bunurilor sechestrate (in cazul in care acestea nu mai pot fi restituite in natura) trebuie timbrata?
Multumesc
Răspuns la discuția o mica problema
Va multumesc pentru promptitudine...
Ma gandeam ca la un proces de partaj, cum spuneti dvs., ea si sotul ei nefiind proprietarii imobilului ... nu vad cum ar putea cere sume de bani daca acea casa nu intra la imparteala... Ce parere aveti? Nu se poate completa intampinarea cu o cerere de plata a sumelor de bani cu care s-au platit imbunatatirile aduse? Se cere taxa de timbru pentru asa cev, chiar daca se scrie in intampinare aceasta eventuala cerere?
Multumesc
Discuție o mica problema
Buna ziua
Numele meu este Emil Marian si va rog sa imi acordati un mic ajutor pentru o situatie intamplata surorii mele. Nu are internet si m-a rugat sa ma interesez in legatura cu urmatoarea problema.
Ea locuia pana acum o luna intr-un imobil proprietatea socrilor sai impreuna cu fiica ei minora (2 ani). A suferit numeroase injurii si lovituri din partea lor cat si a sotului de care inca nu a divortat. A fost nevoita sa paraseasca casa respectiva dupa ce, anterior, sotul sau si-a parasit familia cu vreun an si ceva in urma. Pt. acest lucru i-a facut si plangere penala la Politie. Socrii ei (care au casa in acte) au dat-o in judecata pt. evacuare desi de o luna a fost nevoita sa plece in chirie cu fetita. Ei i se cer si cheltuieli de judecata.
Acum nu stie ce sa faca. Daca ar accepta evacuarea ii e teama ca la procesul de divort sa nu ii faca rau aceasta acceptare. Pe de alta parte daca se opune nu stie ce motive de lege sa spuna si cum sa ceara parte din cheltuielile pe care le-a facut cu casa pana acum. Poate face cerere sa i se dea cheltuielile pentru imbunatatirea casei in raspunsul la cererea de judecata?
Va rog scrieti-mi pe acest mail cat mai detaliat cu putinta.
Va multumesc.
Cu stima
Emil Marian