avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate nikusanitaru

Activitate nikusanitaru

Răspuns la discuția abuz
stimata doamna nu completul s-a schimbat ci judecatoarea ! Va multumesc si va rog sa-mi dati o alta recomandare sau ce considerati dvs. ca se poate face din punct de vedere al codului de procedura civila .
Discuție abuz
Intr-un partaj judiciar ,anul acesta pe 28.04.2010 instanta a dispus efectuarea unei expertize specialitatea evaluarea proprietatii imobiliare iar in 15.09.2010 dupa vacanta judecatoreasca , a admis nulitatea pe motiv ca expertul nu are specialitatea topometrie. in incheiere de sedinta din 28.04.2010 se specifica in mod explicit specializarea expertizei si anume e.p.i si nu expertiza topografica deoarece judecatoarea din acel moment a studiat dosarul si a retinut ca exista documentatie cadastrala intabulata. dupa vacanata s-a schimbat judecatoarea si automat si deliberariile din sedinte, Avand in vedere prevederile O.G 22000 art .14 alin 1 si - Scrisoarea MJ - directia Organizare Instantelor, Resurse Umane - Biroul Central pentru Expertize Judiciare adresata TB cu nr. 1147/18.11.2004;
Incidenta in speta este si
- Scrisoarea MJ - Directia pentru Servicii Judiciare Conexe adresata TB cu nr.30493/11.03.2008.
Din ambele documente rezulta ca Expertii tehnici specialitatea "topografie - geodezie - cadastru" nu pot fi desemnati de instante pentru a efectua "evaluarea proprietatii imobiliare", acest obiectiv fiind atributul expertilor tehnici cu specialitatea "constructii civile si industriale care au si calitatea de "evaluatori proprietati imobiliare". Va rog sa-mi spuneti ce mai pot face impotriva acestui abuz prin prisma faptului ca avocata paratei a fost colega de facultate cu judecatoarea ?
Răspuns la discuția expertiza tehnica
anul acesta pe 28.04.2010 instanta a dispus efectuarea unei expertize specialitatea evaluarea proprietatii imobiliare iar in 15.09.2010 dupa vacanta judecatoreasca , a admis nulitatea pe motiv ca expertul nu are specialitatea topometrie. in incheiere de sedinta din 28.04.2010 se specifica in mod explicit specializarea expertizei si anume e.p.i si nu expertiza topografica deoarece judecatoarea din acel moment a studiat dosarul si a retinut ca exista documentatie cadastrala intabulata. dupa vacanata s-a schimbat judecatoarea si automat si deliberariile din sedinte.
va rog sa ma ajutati intr-o problema : sunt intr-un partaj judiciar si instanta a dispus efectuarea unei expertize tehnice specialitatea E.P.I. in cauza existand documentatie cadastrala intabulata in cartea funciara. La primul termen instanta admita nulitatea invocata de avocatul paratei sub motivul citez "fata de faptul ca expertul nu are specialitatea topometrie, el fiind autorizat in cladiri civile si industriale si evaluarea proprietatii imobiliare. imi puteti spune in baza carui act a admis instanta nulitatea raportului de expertiza si daca mai pot face ceva impotriva incheierii de sedinta prin care s-a dispua aceasta ?