avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate horatiucalancea

Activitate horatiucalancea

Răspuns la discuția taxe notariale mostenire
Am fost si mi s-au dat niste taxe aberante, in opinia mea.
Intrebarea ramane valabila !!!
Doresc sa aflu care sunt costurile totale notariale pentru un supliment de mostenire ce consta intrun teren de 2.22ha , extravilan , cu folosinta pasune, localitatea Pucioasa Dambovita
Cum este posibil ca sa mi se perceapa impozit, la notarul public, pe o tranzactie avand ca obiect un teren obtinut in 2007 pe legile speciale ale fondului funciar ?
Desigur, atat dvs cat si colegul care mi-ati dat raspunsuri, cred ca sunteti intr-o grava eroare in ceeace priveste perceperea penalitatilor la fondul de rulment. Nu trebuie sa scapati din vedere ca fondul de rulment este un "credit" acordat asociatiei, o plata anticipata, un fond absolut personal, cu care nu puteti plati absolut nimic decat cheltuieli de intretinere ale celui care a constituit acest fond. In acasta situatie devine absolut absurd sa se perceapa penalitati unui credit, unei plati anticipate ! Este chiar un abuz grosolan. Asociatiile de proprietari au insa posibilitatea de a penaliza intarzierile la plata intretinerii, inclusiv sa zicem ' "intarzieri indirecte" datorate lipsei fondului de rulment.
Am avut o discutie cu casiera asociatiei care a vrut la un moment dat sa-mi perceapa penalitati pentru o suma reprezentand fondul de rulment desi nu erau intrunite nici nu fel de conditii legale pentru asaceva. In cele din urma am avut castig de cauza si nu mi s-au mai perceput penalitati, si am platit in fiecare luna partial din aceasta suma. Ieri m-am trezit ca mi se refuza incasarea intretinerii pana nu imi platesc fondul de rulment in totalitate. E posibil asa ceva? Ce pot face si unde pot reclama aceasta atitudine. Mentionez ca valoarea intretinerii nu a depasit nici odata valoarea fondului de rulment depus.