Multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.
Sa inteleg ca totul trebuie rezolvat verbal, eu nu am dreptul sa primesc nimic scris de la asociatie? Acel preaviz mentionat in art. 15 este cu titlu de anunt pe cale orala?
Presupunand prin absurd ca eu raman cu gaura in baie, cum pot dovedi ulterior ca acea gaura mi-a fost provocata de administratia blocului?
Pe coloana aferenta ap. meu a aparut o problema la etajele inferioare: scurgeri de apa de-a lungul tevilor la etajul doi si infiltratii in tavanul etajului 1 (eu stand la trei). S-au facut verificari si din apartamentul meu, si pe locasul tevilor comune (ghena sau cum se intituleaza) nu exista nici macar o picatura de apa. Peretele nu este umed, podeaua nici atat.
In urma "deductiilor logice" (citez) instalatorii chemati de administrator au ajuns la concluzia ca este o defectiune intre etaje si ca trebuie "spart" la mine in baie pt a repara. Mi s-a explicat ca administratia va suporta doar teava comuna "in cazul in care se dovedeste a fi crapata" (citez) cu gaura din casa ramanand sa ma descurc eu.
Avand in vedere ca exista riscul ca defectiunea sa nu fie cea "dedusa" i-am solicitat administratorului o notificare in care sa enunte problema si modalitatile de reparatie, pentru a putea beneficia si eu de asigurarea pe care o platesc de 6 ani (da, am o clauza suplimentara, care-mi asigura reparatia peretilor dupa interventiile la partile comune).
Domnul administrator refuza sa-mi dea acest inscris pt ca el "nu are chef de scandal cu societatea de asigurari" desi i-am explicat ca acestia nu au nici o treaba cu dansul, iar eu voi continua sa refuz accesul instalatorilor pana la primirea acelui inscris, mai ales ca defectiunea a fost dedusa de catre dansii si chiar si instalatorii refuza sa dea un inscris cu privire la modalitatile de remediere.
Va rog sa-mi spuneti in ce mod am putea solutiona acest diferend, intrucat nu este corect nici fata de doamna de la etajul 1 cu tavanul umezit dar nici fata de mine care nu am nici o urma a presupusei defectiuni in apartament sau macar pe locasul comun aferent apartamentului.
Conform legii eu sunt obligata sa acord accesul la partile comune in baza unui preaviz. Dar nu se mentioneaza cine il obliga pe administrator sa-mi dea acel preaviz. (acces am acordat: au venit, s-au uitat, cat pe-aci sa-mi iau si o zi libera ca nu puteau veni seara instalatorii, dar de aici pana la a-mi sparge peretii in baza unei presupuneri e cale lunga zic eu)