buna ziua..as avea si eu o intrebare...acum 2 ani m-am angajat ca si agent de vanzari la o agentie de telefonie foarte mare..in contract mi-a fost stipulat ca voi primi un salriul fix,ceea ce nu s-a mentionat in contract a fist ca eu voi primi si comisioane in functie de cate simuri activez.acestea le-am primit la negru fata ca firma sa plateasca tva si impozite catre stat. si fara ca acestea sa fie trecute in contractul de munca. timp de 2 ani cat am lucrat nu mi s-a dat niciodata acel salariu fix si nu am primit nici un flututas de salariu sau vre-o chitanta prin care sa mi se justifice banii,doar mi-au fost virate niste sume de bani pe cardul de salarii de la firma pe care eu le-am folosit.. tot in contract am avut o caluza care mentiona ca in caz de demisie eu trebuie sa inapoiez firmei 3000 de euro...am demisionat si in acelasi timp mi-am lasat si masina pentru care mi s-a tras din banii pe care ii primeam o suma avand semificatia unor rate pt ca in timp sa o doabandesc in proprietate..firma mi-a facut o promisiunde de vanzare pt masina...mi s-au retinut banii si la momentul demisiei mi s-a cerut sa las masina acolo. ce pot sa fac pentru a-mi recupera masina si sumele de bani datorate de la ei? va ros astept un raspuns.multumesc
sa inteleg ca o circumstanta ar fi aceea ca a urmat niste cursuri de formare profesioanala si in acest caz chiar trebuie sa plateasca despagubirile.?
este normal ca aceasta clauza sa produca efecte pe o periaoda nedeterminata?asa este mentionat in contract...adica daca lucreaza pana la 50 de ani si nu are 3000 de euro sa renunte la job,IN PRINCIPIU SA isi permita sa iti dea demisia..e obligat sa lucreze in continuare pentru acea firma de telefonie,fara a avea dr de a renunta?
intrebarea mea esti daca poate exista o clauza de despagubire de 3000 de euro in caz de demisie..?aceata clauza nu ar putea fi lovita de nulitate absoluta,fiind o clauza interzisa in contactul inividual de munca?
acum 2 ani un prieten de-al meu a semnat un contract de munca individual cu o firma mare de telefonie,avand postul de agent de vanzari.la incheierea contractului compania a introdus o clauza prin care prevede ca in momentul in care decide sa isi dea demisia,sa plece de la firma lor el este obligat sa dea despagubiri de 3000 de euro si orice bun dobandit de la ei prin orice fel de contract este nul.spun asta pentru-ca in vederea obtinerii unei masini cu care se deplasa in diferie localitati a platit rate firmei pe baza unui promisiuni de vanzari,iar vanzarea nu s-a mai realizat efectiv.La momenutll semnarii contractului angajatorul nu l-a informat cu privire la aceasta clauza.Ce se paoate face pentru ca prietenul meu sa poata pleca de la firma si sa ia si masina pe carfe a platit-o fara a da acele despagubiri? mai adaug ca firma pe parcursul a 2 ani a facut de 2 ori cursuri de pregatire in vanzari cu el,desi se paote demonstra ca nu era necesar sa participe la ele.astept va rog un raspuns