avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Activitate moki824

Activitate moki824

Stimate viorell2004. Va multumesc pt detalii. Acestea vin sa confirme ceea ce citisem zilele trecute, si anume ca nu am nicio garantie ca imi va fi admisa contestatia daca solicit sa se constate nulitatea actului care nu intruneste cerintele pt un inscris. Totusi, daca as avea sanse 50-50, tot ar merita sa incerc.

Insa eu intrebam aici pe forum daca ar merita sa ignor p-v primit, chiar daca a sosit cu confirmare de primire, prin curier samd. As face asta pe considerentul ca documentule nu-mi este opozabil data fiind lipsa semnaturii agentului care l-a intocmit. As astepta ca CNADNR sa trimita cazul la Judecatorie solicitand ca sa ma oblige la plata, si in acel moment m-as apara cerand instantei sa constate nulitatea documentului. Adica as spune: domnilor ce document sa contest sau pe ce baza mi se cere sa platesc daca documentul este nul.

Asta as dori sa aflu de la dvs care sunteti profesionisti: e o varianta buna asta, sau e total gresita. Daca logica mea nu e corecta, atunci sunt nevoit sa expediez maine contestatia ca sa nu ies din termen.
Va multumesc anticipat.
Va multumesc fcserban. Nu ma gandesc neaparat la faptul ca CNADNR va binevoi sa ne trimita asa ceva in dorinta lor nestavilita de a ne respecta pe noi cei care platim taxe si impozite. Pur si simplu incerc sa gasesc cea mai eficienta metoda, dar si cea mai inteligenta, de a iesi cu cat mai putine pene pierdute din incaierarea asta, care ca orice alta sanctiune, nu are rolul de a ma ajuta sa respect legea dovedindu-mi ca cel care o administreaza ma respecta pe mine, ci are rolul de a aduna cat mai multi bani pt baietii si fetele care cu onoare ocupa fotoliile institutiei respective.

Ca sa ma intelegeti mai bine, situatia mea este urmatoarea: am primit documentul, ca toti ceilalti, la vreo 10 zile inainte de expirarea celor sase luni, dupa care presupusa fapta ar fi intrat in prescriptie. Bineinteles ca nimeni nu a incercat sa ma intrebe daca eu am condus masina. Bineinteles, ca pe nimeni nu intereseaza ca 99% din amendati nu mai au nici urma de rovinieta, chitanta etc. In cazul meu rovinieta era valabila pana la sfarsitul lunii iulie 2011, sau inceputul lunii august, doar ca nu mai stiu ziua. Bineinteles ca nimeni nu s-a gandit sa ne dea posibilitatea sa verificam la benzinaria de unde am cumparat rovinieta daca ceea ce afirma ei este si adevarat. Bineinteles ca nimeni nu spune ca rovinieta cu pricina nu a fost una emisa de noul sistem informatic national care transmite datele direct din calculatorul benzinariei in sistemul informatic CNADNR. Spre exemplu, rovinieta pe care o posed in prezent este de acest tip. Si ca o consecinta logica, bineinteles, ca nimeni nu pune problema ca baietii care au introdus datele primite de la diverse benzinarii aveau si ei dreptul sa greseasca la atata amar de volum de roviniete de introdus. Nu. Pt toate astea, spun ei, suntem suficient de prosti ca sa mai si judecam ca tot omul. Insa, spun tot ei, ca suntem suficient de isteti si destepti sa ne dam seama ca toate aceste complicatii sunt prea mari pt noi, si prin urmare "mukles", mai bine platesti amenda ca oricum n-o scoti la capat in hatisul ce-ti sta in fata. Iar, daca iti angajezi avocat - si aici scuze, tot respectul pt toti avocatii si pt meseria de avocat - tot cam acolo vei ajunge cu factura, asa ca mai bine plateste frate.

Insa, Dumnezeu ne-a lasat tuturor mintea la loc. Iata de ce incerc sa fiu mai inteligent ca ei si sa ma alliez cu cei mai inteligenti decat mine. Ca pana la urma este doar un test de inteligenta toata treaba asta. Iar daca gasim o cale inteligenta, putem scapa de belele pe multi concetateni de-ai nostri care sunt deja la a n-spea amenda.

Mi-a placut actiunea formulata in cazul amenzilor multiple. Este un lucru facut cu cap, mai ales ca invoca jurisprudenta CEDO. Le doresc din tot sufeltul celor care sunt in aceasta situatie sa aiba castig de cauza folosind modelul de pe forumuri. Le multumesc pe aceasta cale celor care au binevoit sa-si ajute semenii facand public textul actiunii respective.

Problema este ca in cazul meu este vorba de o singura amenda, cel putin pt moment. Asa ca trebuie sa ma gandesc la alta varianta. Cineva spunea pe forumuri ca invocand exceptii intr-o contestatie, nu ai prea multe sanse de izbanda. Din cauza asta m-am gandit la varianta mentionata in mesajul anterior. Textul legii spune ca nulitatea se constata din oficiu. Nu sunt jurist si nu stiu cum si in ce situatii se aplica. Insa m-am gandit ca lasand CNADNR sa faca si urmatorul pas si sa ceara in instanta sa fiu obligat sa platesc, atunci cu siguranta faptul ca mi s-a trimis o foaie de hartie ce nu-mi este opozabila va cantari mai mult de cat in situatia in care eu ma grabesc sa fac constatie. Desigur, ramane sa vedem ce spun profesionistii, daca asa stau lucrurile sau nu.

Stimate dle Tudor
Ma numesc Tiberiu. Am apreciat expunerea dvs pe aceasta tema. Si eu ma aflu in situatia de hotari ce sa fac in legatura cu p-v primit de la CNADNR. Insa, m-am gandit la o solutie oarecum diferita de ceea ce se discuta aici, si anume: Daca presupunem ca documentul fara semnatura autentica nu poate fi considerat un inscris si prin urmare nu-mi este opozabil, nu ar fi mai bine sa ignor in aceasta faza p-v ce mi-a fost comunicat. Abia atunci cand CNADNR va sesiza instanta, voi dovedi ca documentul nu-mi este opozabil, deoarece nu intruneste elementele necesare pt a fi considerat un inscris. Ce parere aveti? va multumesc anticipat atat dvs cat si celor care vor comenta pe aceasta varianta