avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Butuc

Activitate Alina Butuc

Răspuns la discuția problema la biroul de credit
Puteti incerca sa mergeti la banca la care ati avut primul credit, cel achitat dar datorita caruia sunteti inscrisa in biroul de credit, si sa aveti o discutie cu directorul bancii respective pentru ca acesta sa solite biroului de credit scoaterea dumneavoastra din evidentele lor, dat fiind faptul ca acel credit a fost achitat. Uneori astfel de demersuri au succes.
Faceti o notificare scrisa catre Vodafone, in care argumentati motivul pentru care nu ati renuntat in 14 zile, ci in 16, si solicitati solutionarea problemei pe cale amiabila. Eventual negociati o alta oferta...
Faceti o sesizare scrisa catre firma care s-a ocupat cu expeditia. Ce doriti sa obtineti in schimbul pagubei produse? Ar trebui sa aveti si dovada faptului ca a ajuns continutul coletului deteriorat. Incercati sa soutionati amiabil...
Răspuns la discuția succesiune
Puteti apela la un mediator. Participati, daca toti sunteti de acord, la o sedinta de mediere, pentru identificarea nevoilor si intereselor reale ale tuturor. Mediatorul va poate ajuta. Odata ajunsi la un acord, o intelegere, se poate merge la notar pentru efectuarea partajului succesoral.
Daca exista un contract de vanzare cumparare iar dvs. sunteti cumparatorul, si tatal nu apare mentionat nicaieri... puteti sta linistita. Totusi, cred ca este vorba doar de un conflict copil-parinte, pe care il puteti incheia folosind tact, rabdare si...timp.
Răspuns la discuția transfer minor
In cresterea si ingrijirea copilului parintii au aceleasi drepturi. Domiciliul copilului, in cazul unui divort, se va stabili la unul din parinti, insa referitor la educatia sa, amandoi au dreptul de a decide. Puteti incerca sa apelati la un mediator si sa incheiati un acord de mediere, in care sa fie cuprinse toate aspectele referitoare la care sunteti in conflict. Acordul de mediere il puteti depune la instanta, in dosarul de divort care exista pe rol, pentru ca instanta sa ia act de el in pronuntarea hotararii, scutind astfel timp in solutionarea procesului. Sau... asteptati termenul de judecata, pentru ca instanta sa dispuna in consecinta, in baza probatoriului si cererii, si sa obtineti desfacerea casatoriei...
Răspuns la discuția Eventual Divort
La mediator, intradevar, nu se divorteaza. La mediator se solutioneaza problemele legate de continuarea casatoriei, de cresterea si incredintarea copilului, de partajul bunurilor etc. Aveti posibilitatea apelarii la un mediator in vederea incheierii unui acord de mediere referitor la stabilirea domiciliului si altor detalii referitoare la copil. Apoi, cu acordul de mediere se merge la instanta in vederea pronuntarii unei hotarari. Simplu si rapid.

Potrivit Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator:

Art. 64 (1) Pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privitoare la: a) continuarea casatoriei; b) partajul de bunuri comune; c) exercitiul drepturilor parintesti; d) stabilirea domiciliului copiilor; e) contributia parintilor la intretinerea copiilor; f) orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(1^1) Acordurile de mediere incheiate de parti, in cauzele/conflictele ce au ca obiect exercitiul drepturilor parintesti, contributia parintilor la intretinerea copiilor si stabilirea domiciliului copiilor, imbraca forma unei hotarari de expedient.
(2) Intelegerea sotilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.
Art. 65 Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii sa nu contravina interesului superior al copilului, va incuraja parintii sa se concentreze in primul rand asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilitatii parintesti, separatia in fapt sau divortul sa nu impieteze asupra cresterii si dezvoltarii acestuia.
Art. 66 (1) Inainte de incheierea contractului de mediere sau, dupa caz, pe parcursul procedurii, mediatorul va depune toate diligentele pentru a verifica daca intre parti exista o relatie abuziva ori violenta, iar efectele unei astfel de situatii sunt de natura sa influenteze medierea si va decide daca, in asemenea circumstante, solutionarea prin mediere este potrivita.

Răspuns la discuția calomnie
Incercati sa aveti o discutie cu persoana care v-a acuzat, sa clarificati problema si sa incheiati acest conflict amiabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul unui partaj, in instanta se vor imparti bunurile comune, adica bunurile dobandite in timpul casatoriei. potrivit Art. 340 Cod civil, nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ ( nu se impart in cazul unui partaj) :

a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
b) bunurile de uz personal;
c) bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerţ care face parte din comunitatea de bunuri;
d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creaţiilor sale şi asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;
e) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi alte asemenea bunuri;
f) indemnizaţia de asigurare şi despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soţi;
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;
h) fructele bunurilor proprii.

Aveti si posibilitatea de a solutiona partajul pe cale amiabila, prin mediere. In cazul in care ajungeti la o intelegere si incheiati un acord de mediere, se pot imparti toate bunurile, conform intelegerii dintre voi.
Răspuns la discuția Drepturi privind un produs defect
Formulati o cerere scrisa , motivati-o, inregistrati-o la Altex si solicitati restituirea contravalorii castilor. In functie de raspunsul pe care il veti primi puteti decide ce este de facut in continuare.