avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate tobosarul

Activitate tobosarul

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasa apartamentul si pleaca cat mai departe. Nimic nu este mai important decat persoana si sanatatea ta. Urgent! Lucrurile vor degenera si cu cat intarzii cu atat v-a fi mai greu pentru tine. Treaba cu locuinta poate fii transata doar de mama ta . Pleaca si vei fi bine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate pentru dumneavoastra nu cred ca putem vorbi de viata privata atunci cand ati ales sa locuiti intrun condominiu si sa fiti membru intr-o asociatie de propietari. Cel putin nu in privinta cheltuielilor si sumelor datorate asociatiei (comun cu ceilalti locatari). Daca doriti ''secretizarea'' cheltuielilor trebuie sa faceti contracte separate cu furnizorii (direct) si chiar si in acest caz aveti cheltuieli comune ( cum ar fi energia electrica de pe scara, femeia de servici , etc) . Deci nu cred ca se incalca nici un drept la viata dumneavoastra privata .... app .. nu mai bine platiti ca sa nu mai apara nimic public? zic si eu ...
Constituie condominiu:
un corp de cladire multietajat sau, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna, fiecare tronson cu una sau mai multe scari din cadrul acestuia;
un ansamblu rezidential format din locuinte si constructii cu alta destinatie, individuale, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care proprietatile individuale sunt interdependente printr-o proprietate comuna fortata si perpetua.
impozitul nu este pt ca sa circuli cu auto ci este pt valoarea bunului pe care il detii.(daca ai o casa in care nu sta nimeni nu trebuie sa mai platesti impozit?.#-o)
Răspuns la discuția lege priviind taxa de poluare
la orice auto inmatriculat pt prima oara in Ro se plateste taxa, dar ai varianta inmatricularii fara plata(daca deschizi actiune in instanta)
Răspuns la discuția Taxa auto...alte reguli ?
jntegral cu dobanda la zi si cheltuieli de judecata.
face-ti un act de vanzare-cumparare intre dvs si neamt si ati scapat de belea!
hai sa ne lamurim ... radierea fiscala e una (va duce-ti in termen de 30 zile la financiar cu actul de vanzare-cumparare si o radiati - daca depasiti termenul platiti o amenda de 25lei), iar radierea din circulatie este alta (va duceti la Serviciului Public Comunitar Regim Premise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor cu acelasi act si cereti radierea din circulatie). oricum daca primiti prin posta vreo amenda este de ajuns sa depuneti in termen contestatie motivata cu actul de v-c.
de la politie nu primiti amenda deoarece cumparatorul are obligatia de a cere transcrierea (inmatricularea pe numele sau) in 30 zile, nu dvs.
Răspuns la discuția taxa prima inmatriculare
ORDONANTA DE URGENTA nr. 1 din 30 ianuarie 2012 pentru suspendarea aplicarii unor dispozitii ale Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum si pentru restituirea taxei achitate în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din lege
.....
ART. 1
Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã aplicarea dispoziţiilor art. 2 lit. i), ale art. 4 alin. (2) şi a celor privind prima transcriere a dreptului de proprietate ale art. 5 alin. (1) din Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 10 ianuarie 2012, se suspendã pânã la 1 ianuarie 2013.
ART. 2
(1) Contribuabilii care au achitat taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din Legea nr. 9/2012, în perioada cuprinsã între data intrãrii în vigoare a acestei legi şi data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, pot solicita restituirea acesteia.
(2) Sumele prevãzute la alin. (1) se restituie la cererea contribuabilului, adresatã organului fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care se aplicã în mod corespunzãtor, cu excepţia prevederilor art. 124 din respectiva ordonanţã.
(3) Sumele se restituie în termenul de prescripţie prevãzut de art. 135 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
.....
adica pt cele inmatriculate deja , iar pt prima inmatriculare in RO nu se schimba nimic !
puteti sa-mi dati un exemplu?
este vreo problema daca fac doar dizolvarea fara radiere? ma gandesc ca odata dizolvata o sa fie radiata la un moment dat de catre registru ?!