avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate orhideea2

Activitate orhideea2

Răspuns la discuția Divorț la judecatorie
Mulțumesc mult pentru promptitudine. Trebuie să depună vreo întâmpinare in 10zile de la comunicare?
Daca la apartament,sotia nu are dreptul,la bunurile din casa,are? Se pot partaja?
Buna ziua!Vreau să mă ajutați intrat.o problema. Soția a intentat divorț de ruda mea,a părăsit domiciliul împreună cu 2 cu copii,al3copil a rămas alături de tată in apartamentul primit moștenire de la părinți.Frații bărbatului au cedat apartamentul in favoarea fratelui. Întrebările mele sunt următoarele:
Ce trebuie să facă bărbatul care a primit citația acasă de divorț prin judecătorie?
Cum obține asistenta juridica daca nu are bani să își plătească un avocat?
Are dreptul soția la apartamentul primit moștenire prin succesiunea părinților lui?Chiar daca a fost făcută în timpul căsătoriei cu ea
Daca are el în întreținere un copil,pentru ceilalți 2tb să plătească pensie?
Cum se poate proteja de ea?daca L.a amenintat că il lăsa pe drumuri?
Contestatie am depus din nou la secretariatul INMRCM, urmand ca dupa sa atacam si in instanta. Judecatorul nu este dr. , intradevar..dar persoanelor bolnave, dupa 30 de ani in campul muncii nu ar fi trebuit sa li se suspende pensia, doar pentru ca s-au cerut taierea lor in masa. Ar fi trebuit sa existe o triere, iar daca analizele "vorbesc " ca intradevar persoana nu este apta de munca, atunci ar trebuit lasata in pace...sa isi duca batranetile linistita.
Din cate stiti dvs, majoritatea cazurilor atacate in instanta au avut aviz favorabil INMRM ?? Vor exista oare cheltuieli de judecata??/
Buna ziua. Revin in forum, iar cu intrebari legate de suspendarea pensiei de invaliditate. Comisia de expertiza a emis din nou decizia de suspendare a pensiei de invaliditate, pt mama mea, cu toate ca referatele, examenele radiologice s.a. spun contrariu. Bolnava fiind, cei de la institut au considerat ca este apta de munca 35 %.
Intrebarea mea este, daca aceasta decizie se poate contesta in instanta, este nevoie de un avocat care sa ne apere cauza? se platesc cheltuieli de judecata? In ce procent putem avea castig de cauza, iar mama mea sa isi poata recupera pensia?
Va rog a-mi da raspuns la o problema ce ma framanta de cateva luni. O ruda a mea, a fost pensionata pe caz de boala de catre INMRCM Bucuresti. La un an distanta, a fost chemata la expertiza medicala si tot ei i-au suspendat aceasta pensie. Cu toate ca persoana in cauza, a avut internari, scrisori si referete medicale ce ii atestau boala, respectiv discopatie lombara. Am depus contestatie la registratura INMRC Bucuresti . in aceasta perioada, a facut 4 examene RMN, atat la Institut cat si spitalele unde a fost internata., radiatii ce au efect negativ asupra organismului.
Ni s-a dat raspuns la cerere, printr=o alta intrevedere, in care este chemata la o alta reexaminare medicala..
Ce este de facut in acest caz??? ce documente sa mai arate ca sa nu ii sisteze pensia?? Ea chiar este bolnava, nu mai este apta de munca. Iar rezultatele medicale vorbesc de la sine.
OK..oricum mii de multumiri ambelor parti, mi-ati fost de mare ajutor in acest impas. Pe baza acestor legi, urmeaza sa-mi exprim in scris doleantele.
Va multumesc mult pt operativitate si ajutorul dat! O s fac demersurile necesare in acest sens. Profit de aceasta ocazie, si revin cu o alta intrebare. Care ar fi cuantumul pensiei de invaliditate pentru 30 ani vechime in munca, nascuta in 01.05.1962?
Buna ziua, din cele semnalate de dvs, sa inteleg faptul ca si firma care pastreaza si gestioneaza arhiva sunt obligati sa-mi elibereze acele adeverinte???
Eu am trimis un plic cu confirmare de primire la adresa societatii respective, confirmarea s-a intors semnata cu data de 13 august. Astfel pe 13 septembrie, ma voi adresa si ITM, asa cum ati semnalat dvs si sper ca pe langa amenda sa pot obtine si adeverintele.
Va multumesc frumos pt promptitudine, si vroiam sa va mai intreb, in caz ca nu-mi elibereaza, ITM-ul ii amendeaza, dupa ce pasi mai trebuiesc urmasi?? In caz ca tot nu primesc aceste adeverinte?
Buna ziua! As dori, daca se poate sa-mi oferiti lamuriri cu privire la un aspect care ne face sa batem pasul pe loc in vederea depunerii dosarului de pensie de invaliditate. Mama mea, a lucrat la o firma, 10 ani, respectiv 07.05.1980.21.05.1990. Arhiva acestei firme, este preluata de o societate de arhivare documente, care are ca scop, prelucrarea si gestionarea documentelor. Firma unde a lucrat mama mea, nu si-a achitat datoriile fata de acestia. La randul lor, acestia nu vor sa elibereze si sa caute in arhiva, documente. Noi avem nevoie urgent de 4 adeverinte, respectiv, de vechime in munca, de spor de toxicitate, de ore de noapte si de grupa de munca.
Ce este de facut in acest sens?Cum ii putem constrange ca sa obtinem aceste adeverinte?