avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Activitate gabriel_dica

Activitate gabriel_dica

Buna seara,
Mă aflu in CCC în calitate de tată, începând de la 2.09.2013
Sotia a stat până a împlinit copilul 9 luni, și eu continuu până la împlinirea vârstei de 2 ani.
Dacă data de naștere a copilului este 29.11.2012 eu când trebuie să reiau activitatea ?
Pe 28.11.2014 vineri ?
29.11.2014 este intr-o zi de sâmbătă
Mulțumesc!
tudorvaleriu a scris:

1. Dvs., ca tata al copilului, trebuie sa solicitati cel putin o luna de concediu crestere copil.

2. Dvs. vreti mai multe luni asa ca este legal sa intrati dvs. in CCC in perioada septembrie 2013 - noiembrie 2014.

In calitate de tata care doreste sa continue CCM al sotiei, luat pe 2 ani (1 Aprilie 2013 - 29 Noiembrie 2014), ea revenind la munca la 2 septembrie 2013, am obligatia sa anunt administratia, de la firma unde lucrez, cu un anumit numar de luni/zile inainte de a face cererea pentru suspendarea activitatii in vederea efectuarii Concediului de Crestere a Copilului ?
Respectiva cerere de suspendare activitate poate fi refuzata de administratia firmei pe motiv ca nu au stiut cu un anumit timp inainte sau din orice alt motiv ?

Va multumesc!
Gabriel Dica

[ Copilul s-a nascut pe 29/11/2012, dar sotia a stat pana la 1 aprilie in concediu de maternitate/lauzie.]
Buna ziua,
Sunt tatal copilului, nascut la 29/11/2012

Mama nu a luat concediul de maternitate pre-natal, ci post-natal, in lunile decembrie 2012, ianuarie-martie 2013.

In decursul lunii aprilie trebuie sa depunem Cererea pentru Indemnizatia de Crestere a Copilului, pe 2 ani, pe numele mamei.

Daca mama face cerere pt indemnizatie crestere copil pe 2 ani, si vrea sa revina la munca la 1 septembrie, eu, in calitate de celalalt parinte, pot solicita indemnizatie de crestere a copilului in intervalul 1 septembrie - 29 Noiembrie 2014 (data implinirii varstei de 2 ani) ?

Va multumesc !