avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate nicomarco

Activitate nicomarco

Bună ziua. Am vândut unui domn o mașină a tatălui meu, veche , din anul 1978. Vânzarea a fost făcută acum 8 ani. A fost un pret modic, si am convenit cu respectivul sa facem actele necesare vânzării. In urma unor probleme financiare, nu am putut plati impozitul la primărie și astfel nu am putut scoate "fiscalul" Am intrat in normal cu banii, conturile deblocate, plățile la zi . Problema este ca in urma înțelegerii cu respectivul domn, "pe cuvant de onoare si o strângere de mana" .....nu mai reusesc sa dau de el. Ce pot face pentru a putea radia masina de pe numele meu și a o trece pe numele său ?
Va multumesc anticipat .
Răspuns la discuția drepturi salariale
Multumesc pentru sfaturi și timpul acordat.
Buna ziua. As dori sa va retin atentia cu privire la nerespectarea unui contract de munca .
Fiica mea a lucrat la o firma de curierat , pe functia de agent curier . A desfasurat aceasta activitate de la data de 26-09-2017 pana la data de 24-05-2018, sub un contract individual de munca 20/25.09.2017, in registrl de evidenta al salariatilor.Contractul avea o norma de lucru de 4 ore. Teoretic pentru acest timp de lucru, primea 725 lei. Ziua de munca incepea la ora 9 am si se termina la 18-19 pm. Exceptie facea ziua de sambata , unde programul era 8-13.
Pe toata durata acestui contract, a functionat o intelegere mutuala in care ar fi trebuit sa primeasca lunar 1400lei, Conditia pentru a primi acesti bani era sa realizeze targhetul impus de administrator, lucru mai mult sau mai putin realizabil.
Pana aici........bune toate in felul lor.....
Pe tot parcursul contractului , nu i-a fost acordat concediul de odihna,atat cat se cuvenea, ba mai mult, zilele de sambata in care a solicitat sa fie libera , au fost scazute din concediul de odihna . Cand a cerut zilele libere , conform art.113 /legea 53/2003, actualizata in 2015, administratora firmei i-a spus ca asa ceva nu exista si ca atare zilele libere se scad din concediu.
Despre plata orelor suplimentare nici nu poate fi vorba......nu exista asa ceva , e vorba de programul de munca si atat .....
La primirea banilor se semna intr-un registru si salariatii primeau pe o hartie A5 scrisa de mana , cu numele angajatului, activitatea , adica stopurile ce trebuiau efectuate de acestia , si diferite imputari de nerealizare a stopurilor, adica a targhetului. Aici mai erau trecute si diferite colete pierdute de angajati, si valoarea acestora scazuta din salariu.
Un aspect greu de explicat de catre administrator este acela ca 99% din colete , s-au pierdut in incinta sediului firmei, sediu care este monitorizat in permanenta video dar la momentele respective......camerele nu au functionat. Rezultatul esta ca fiecare angajat , la o perioada de 2-3 luni -pierde - cate un colet, pe care in luna urmatoare e bun de plata.
Pentru luna mai, lucrata de la 30 aprilie pana la 30 mai , exceptie facand doar zilele de duminica , a incasat suma de .......419 lei.
Concediul a ramas ..... ca in tren , orele suplimentare la fel.....
A cerut un fluturas de plata , foaia de lichidare, insa administratora i-a spus sa isi vada de treaba .
Cui trebuie sa ma adresez pentru a putea indrepta lucrurile , si a-si incasa drepturile cuvenite ?
Va multumesc frumos de pentru rabdarea lecturii si a raspunsului.
O zi buna tuturor !
Va multumesc frumos.
Am teava de gaz a unui vecin legat la cutia și distribuitorul meu. Fiecare are la acest moment contorul și distribuitorul lui.Țeava parcurge 8 ml. , aerian, prin fata casei mele , la circa 1,5 m. distanta de peretele și geamul casei. Susținerea este asigurată de stâlpii de la gardul meu , gard care necesită reparatii totale. Cum trebuie să procedez legal , pentru a-l determină pe vecin să mute teava , contorul și distribuitorul în curtea sa ?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Cum trebuie să procedez ?
Vă mulțumesc tuturor pentru ajutorul si precizările dumneavoastră. O săptămână bună să aveți .
Fiica mea a făcut 18 ani în luna octombrie. Sunt divorțat de mama ei,insa ea ,a ales să stea cu mine. Primește la acest moment o pensie alimentara de 200 lei. Fiind în clasa a 12-a ,se pregătește intens pentru bacalaureat si admitere la facultate. Eu am o pensie de invaliditate de gradul 3 si este cam mică-400lei. Din ceea ce mai muncesc pe aici,pe colo,mai scot vreo 450-500 lei. Totuși,nu ajung. La o dezbatere la Tv am văzut că se poate cere mărirea pensiei alimentare la 25% din salariul mamei. Am doua întrebări.
-Pot face acest lucru în instanță ?
- Există posibilitatea ca fiica sa beneficieze de reprezentare gratuită , sau redusă ca pret ,în instanță ?
Va mulțumesc.
Răspuns la discuția executare silita
va multumesc .
ce inseamna -- lichidarea starii de codevalmasie ? va multumesc .