avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate crisboc

Activitate crisboc

Răspuns la discuția CASS pentru administrator II
Multumesc Robertblue81,

Tocmai m-am uitat peste Decizia de impunere de la ANAF. Suma de 19 lei reprezinta 5,5% din venitul net estimat pentru 2014.
Conf legii suma minima de plata este 46,75. Deci tot va trebui sa platesc diferenta, chiar daca nu am nici un act care sa imi ceara asta. Din proprie initiativa.
Deci chiar daca venitul este mai mic decat un salariu de baza minim brut pe tara, suma de plata este 46,75 lei/luna.
Răspuns la discuția CASS pentru administrator II
1. ok, am priceput.:D
2. Decizie suplimentara nu avem.
In luna febr sotul (el este proprietarul), a avut nevoie de o adeverinta pt dr de familie, si cei de la CASS au cerut sa plateasca suplimentar diferenta pentru 2013, pe langa cei 19 lei/luna platiti deja (ce aveam noi pe decizia de impunere de la ANAF).
Acum cand am fost sa platesc trim I 2014, desi pe decizia de impunere scrie 19 lei/luna, "tanti" de la Finante a zis ca daca voi avea nevoie de adeverinta de la CASS va trebui sa platesc suplimentar.
Nu inteleg de ce suma de la ANAF nu coincide cu ceea ce cere CASS. Contabila spune sa platesc ce cere ANAF. Din experienta stiu ca daca am nevoie de adeverinta de la CASS, ei nu o elibereaza pe aceasta suma.
Ceea ce as vrea sa stiu este suma corecta. Daca suma impusa de ANAF este corecta, sa vad de ce CASS cere mai mult, iar daca suma ceruta de CASS este corecta, pe asta sa o platesc.
Multumesc,
Am urmatoarea intrebare:

Cine stabileste data la care pot sa ies in prenatal?
Dr de familie zice ca medicul specialist trebuie sa specifice pe Scrisoarea medicala data la care pot sa ies in prenatal, iar dr ginecolog spune ca este treaba dr de familie, el poate doar sa spuna ce varsta are sarcina, si uite asa ma poarta de la unul la altul #-o .
Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti intr-o mica dilema:
Care este modul de calcul pentru Contributia la Sanatate pentru administratorul unei II, care are ca singura activitate/venit acest II?

Ce nu inteleg eu este faptul ca de la ANAF a venit decizia de impunere de 19 lei lunar, dar de la finantele locale imi spune ca nu este suficient, ca trebuie sa platesc minim 49(?) de lei lunar ( asta fiind minimul pe care trebuie sa-l platesc lunar la CASS).
Pentru anul trecut am platit CASS conform deciziei de impunere (tot 19 lei/luna) ca sa ma trezesc in februarie cu o restanta de cateva sute de lei. II infiintat in iunie 2013, deci pana acum am mers doar pe profit estimat.

Multumesc,
Pentru o II platitoare de TVA, care are ca si activitate reparatii la client, se pot deduce bonurile de combustibil? Pt masina exista contract de comodat.

Multumesc,