avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Activitate alexsuper09

Activitate alexsuper09

Am obtat pentru intrare in concediu de crestere a copilului pana la varsta de doi ani ,in dosar am introdus cerere si o declaratie pe propia raspundere semnata de sotie(o cere tip) care mentioneaza faptul ca nu a realizat, timp de 12 luni anterioare nasterii copilului, venituri supuse impozitului pe venit, conform Codului fiscal.avand in vedere acest lucru eu indeplinind toate conditiile mi s-a mai cerut la dosar o adeverinta precum nu a depus si ea cerere pentru indemnizatie ccc de la locul de munca sau o adeverinta de la medicul de famile precum nu poate avea ea grija de copil.intrebarea mea e de unde obtin eu aceasta adeverinta daca ea nu a fost angajata niciodata,si de ce mai e nevoie de aceasta adeverinta daca in declaratie specifica clar ca nu are dreptul?
multumesc pentru raspuns.
daca sotia mea nu a fost angajata niciodata si am solicitat eu sa intru in concediu de crestere a copilului,au dreptul sa imi refuze dosarul?mi s-a spus ca nu am dreptul la acest concediu si ca trebuie sa aduc o adeverinta de la medicul de familie precum ca sotia nu poate avea grija de copil ?