avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate lupusoruflorentina

Activitate lupusoruflorentina

Bună ziua. Ce cod Caen trebuie sa aibă o firma ca să poata desfășura activități de prestări servicii ORC pentru alte persoane juridice (înființări firme, modificări acte la ORC etc) ? Ce autorizații ii trebuie? Firma nu are nici un angajat, iar asociatul care este și administrator este economist de profesie.
Buna ziua.
O societate comercială platitoare de TVA dorește să achiziționeze un teren construibil de la o persoană fizică neînregistrata scopuri de TVA.
În cazul în care persona fizica a avut mai multe tranzacții imobiliare si nu s-a înregistrat ca plătitor de TVA, societatea cumparatoare poate avea ulterior încheierii tranzacției vreo resposabiliate?
Discuție Contract chirie
Buna ziua. Societatea A inchiriaza catre societatea B o suprafață de teren. Societatea B subinchiriaza catre societatea C o parte din suprafața de teren. Societatea A isi da acordul scris pentru subinchiriere. Dupa 2 ani, societatea B cere către societatea A, rezilierea anticipată a contractului de inchiriere si întocmirea unui nou contract. Societatea A este de acord. Dar, societatea B nu il anunță pe subchirias de noul contract, pentru care nu mai are acordul de la societatea A. Dupa cateva luni, societatea B nu își plătește chiria iar societatea A reziliaza unilateral contractul dintre A si B pe motiv de neplata a chiriei, si cere de la C ca plata chiriei sa se faca in contul lui A, chiar dacă factura de chirie vine în continuare de la B. În cazul în care nu vine factura de la B, societatea A ii cere lui C sa plateasca cf art. 319 alin 18 din codul fiscal ( inteleg ca vrea ca C sa autofactureze). Subliniez că societatea A nu dorește să facă un contract de închiriere cu C, nici sa factureze, întrucât nu exista raporturi juridice. Cui trebuie să plătească C chirie, si pe ce baza, în cele câteva luni cat mai ocupa terenul, căci mutarea nu se poate face decât în câteva luni. De asemenea, A si B sunt în proces, B nu vrea sa părăsească spațiul si cere în continuare chirie de la subchirias.
La concediile medicale, e corect ca CAS angajat si angajator sa se calculeze la salariul mediu brut * 35%, in cazul contractelor de munca cu timp partial? Daca un salariat este angajat cu 1h/zi, si are un salariu tarifar de 285 ron, a fost toata luna in concediu medical, CAS angajat si angajator se aplica la salariul mediu brut * 35%, in loc de venitul calculat din media celor 6 luni?
Buna ziua,
o societate care din 2013 pana in prezent are 3 salariati cu norma de 1h / zi, a depus corect D112 la trimestru?
Buna ziua,
Pentru un salariat care are mai multe contracte de munca, unul cu timp normal de 8h/zi si restul cu timp partial, cu 1h/zi, cum se calculeaza corect concediu medical la contractele cu timp partial?
De exemplu, la un contract de munca cu 1h/zi, cu salariu brut de 285 ron/luna, pentru 02.10.2017 - 23.10.2017, am calculat astfel::
- media celor 6 luni (aprilie - septembrie 2017) = 285 * 6 = 1.710 ron
- nr zile = 125
- media zilnica = 13,68
- indemnizatia de plata pentru 16 zile de CM = 164 ron
Suma platita de societate a fost mult mai mica, si nu inteleg de ce.
O societate comerciala are o balastiera de unde vinde balast la persone juridice cu factura si chitanta. Ocazional vin si persoane fizice si cumpara balast. E necesara casa de marcat sau se poate livra persoanelor fizice cu factura si chitanta? Repet, vanzarea catre persone fizice se face ocazional.
Buna ziua.
O persoana fizica este platitoare de TVA doar pentru tranzactii imobiliare. A depus intr-o luna D300 in care a trecut gresit codul CAEN: in loc de 6810 a trecut 6820. In acest decont nu are nici TVA de plata nici TVA de recuperat, caci tranzactia a fost cu taxare inversa. E necesar de facut corectie si cum se poate face?
Buna ziua.
O societate comerciala extrase dintr-o plaja balast 0-63. O parte il vinde si o parte il prelucreaza. Are permis de exploatare si abonament de exploatare. Plateste la stat redeventa, taxa pe prospectiuni, si taxa catre Apele Romane.
1. Pentru produsul care il vinde (balast), trebuie si o aprobare de pret de la Finante? Daca da, trebuie si pentru produsele care rezulta din prelucrarea balastului sau numai pentru balast?
2. Trebuie o aprobare de preturi si pentru balastul care se consuma pe diverse lucrari?
3. Daca da, care sunt consecintele pentru ca societatea nu are acel aviz de la finante?
E vorba de ordonanta 36/2001.
O societate comerciala are in administrare pe baza de contract un iaz natural, proprietate privata a statului. Pentru acesta, trebuie sa plateasca vreun impozit/taxa pe teren?