avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Activitate rockerrullz

Activitate rockerrullz

avvalentina a scris:

Ce scrie in contract referitor la rezilierea contractului din culpa constructorului?

Nu am gasit nimic legat de rezilierea, aduc aminte ca totusi este vorba de un antecontract.
Buna ziua,

Am contractat in luna Februarie o firma cu care am facut un antecontract in care ei se angajau sa imi construiasca o casa pana la finele lunii iulie. Acest lucru nu s-a intamplat iar ca urmare am semnat inca o prelungire de antecontract pana pe 15 octombrie. Antecontractul a fost facut pentru rezervarea fondurilor la prima casa. Acest nou termen va expira in urmatoarele zile iar casa inca nu este gata pentru a fi locuibila si nici nu va fi pana la data mai sus mentionata. In acest caz doresc sa nu mai fac inca o prelungire de antecontract si sa renunt la casa, care ar fi procedura corecta pentru acest caz?

Atasez o sectiune (poza) din antecontract referitoare la avans:
[ link extern ]

Cum as putea proceda astfel incat sa nu ma trezesc cu surprize din partea lor ca defapt eu nu am vrut sa semnez un contract? Exista vreo firma/metoda prin care vine o persoana la fata locului si poate constata ca eu sunt cel nedreptatit si sa imi primesc avansul inapoi fara probleme?

O zi buna :)

Răspuns la discuția Iesire din Indiviziune
AVLIL a scris:

Atunci nu ati facut cadastru, intabulare? Impozit, cine a platit? La Fisc atunci, v-ati inscris?

In acel moment cand s-a fost la judecatorie dupa ce ni s-a inmanat sentinta, nu s-a mai facut absolut nimic, nu am platit noi impozit, nu am declarat nimic la fisc, ca urmare nici vorba de cadastru si intabulare. Si din ce stiu chiar daca sunt proprietar acum, toate actele sunt inca pe numele bunicii.

In aceste circumstante, care ar fi succesiunea necesara de pasi pe care trebuie sa ii urmez pentru a avea toate actele legale si pe numele meu ?
Care ar mai fi pasii pentru actul de donatie pamant ( sunt acte de vanzare cumparare de mana cu martori[pentru a fi legal trebuie mers la notar ?])

Multumesc.

Buna ziua,

Acum vreo 4 ani s-a facut un astfel de act (Iesire din Indiviziune, prin tribunal, sentinta fiind definitiva, irevocabila si executorie) intre mine si bunica mea, urmand ca ea sa ramana cu uzul fruct pana la moartea ei. Acum ca acest lucru s-a intamplat, care ar fi pasi de urmat pentru a trece bunurile detinute de ea pe numele meu?

Multumesc aniticipat!
Buna ziua,

In momentul de fata eu impreuna cu mama mea primim pensie de urmas in procent de 75% ( daca tin bine minte ). Problema e ca eu termin facultatea in cateva luni si as dori sa stiu daca as trebui sa notific sau nu catre cei care vireaza pensia ca am terminat si ca ar trebui recalculata pensia pentru ca mama mea sa beneficieze in continuare de acest venit sau pur si simplu in momentul in care eu nu mai trimit adeverinta de la facultate cei de la minister vor sti ce sa faca mai departe fara a fi nevoit sa trimit alte acte aditionale.

Multumesc,
Danut