Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Tatal meu a cumparat in 2007 un teren al carui istoric este urmatorul:
1) facea parte dintr-un teren mai mare cu casa, care au fost lasate mostenire fratilor X
2) apoi acestia au vandut numitului Y, terenul si casa, insa in contractul de vanzare cumparare de la acel timp s-a mentionat ca "se vinde imobil constand in casa cu 4 camere. Vecinatatile sunt ....." Din vecinatatile mentionate in acest contract se subintelegea ca este vorba si de teren
3) la o diferenta de 5 ani , noul proprietar Y realizeaza greseala din contract si apeleaza la acelasi notar la care se facuse initial contractul de vanzare cumparare si se face rectificare introducandu-se " ca se vinde casa si teren, avand vecinatatile mentionate anterior". Insa , chiar daca doamna notar a chemat mostenitorii X in scris, acestia nu s-au prezentat.
4) dupa cativa ani, proprietarul vinde casa si terenul numitului B
5) dupa o perioada, noul proprietar B face impartirea terenului in doua, si anume: teren cu casa si teren
6) partea de teren este cea care acum apartine tatalui meu
Acum, mostenitorii X vin si ii dau in judecata pe primii 2 cumparatori si doamna notar, sustinand nulitatea contractului de rectificare prin care se corecta faptul ca se vandu-se casa cu teren, nu numai casa.
Intrebarea mea este: are vreun temei ceea ce sustin mostenitorii? Au ei vreo sansa de castig? In ce masura va fi afectat tatal meu? Ce imi recomandati sa fac?