Va multumesc pt raspuns! Vreau sa va mai spun ca nu pun niciun afis cu 5 zile inainte prin care sa informeze locatarii ca in data de ..... vin sa citeasca apometrele. Vin la nimereala intr-o zi oarecare aleasa de ei intre 1 si 10 ale fiecarei luni. Ba chiar au avut tupeul sa vina si intr-o zi de duminica, zi in care sa fim seriosi, majoritatea oamenilor nici nu sunt acasa(cel putin in blocul unde locuiesc eu). Apometrele sunt perfect functionale si tot nu vad de ce ar trebui sa le schimb. Pe de alta parte nu pot intelege cum o lege poate sa anuleze alta lege(cu exceptia situatiilor de urgenta care sunt logice). Eu stiam ca NIMIC nu este deasupra Constitutiei, dar in fine. Cu o singura intrebare doresc sa va mai deranjez daca binevoiti sa-mi raspundeti si anume: o data ce-i solicit administratirei o dovada ca toti si-au schimbat apometrele nu ar trebui sa fie obligati sa-mi arate? Va intreb pt ca am impresia ca face misto de mine administratora cand spune ca toti si-au schimbat apometrele(mai ales ca-mi si rade in fata cand ii mentionez pe cei cu datorii foarte mari care sunt si foarte multi), plus ca la sedintele dintre locatari organizata de administratie partipa doar persoanele dubioase din bloc, pline de datorii care ar speria si FMI-ul si care culmea, au cele mai mari pretentii, daca s-ar putea sa le plateasca altii datoriile lor.
Va multumesc inca o data si va sunt recunoscator!
Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de acest subiect daca ma puteti ajuta. La mine in bloc dupa ce s-a schimbat administratora pt ca cea anterioara a decedat, noua administratora impreuna cu noul vicepresedinte de bloc au decis sa vina sa citeasca lunar apometrele locatarilor. La prima abatere de acest gen a lor nu am avut nimic impotriva, bineinteles intrebandu-i de ce au decis sa faca asta si mi-au raspuns c-au constatat ca un numar restrans de locatari declara gresit indexul si ca sunt cazuri in care 5 insi intr-o garsoniera declarau chiar si 0,5 metri cubi si asta nu de o luna sau doua, ci de cel putin jumatate de an. Au citit, au notat, totul bine pana aici. A doua luna dupa ce au venit din nou sa citeasca apometrele, mi-au spus dupa ca trebuie sa le schimb pe motiv c-ar fi lipite cu scoci, iar eu nu observasem asta desi sunt proprietar de 2 ani, pt ca nu dau eu importanta la cei 24 de ani ai mei unor asemenea chestii marunte si c-as dezlipi scociul cumva ca sa nu mai contorizeze. Mentionez ca doar la baie mi-au spus sa le schimb, doar acolo avand scoci, care este de pe vremea fostului proprietar, iar eu n-aveam habar de el pana sa-mi zica cei de la administratie. Evident ca nu mi-a convenit sa decida altcineva ce sa fac cu banii mei, iar de 6 luni de cand mi-au zis, nici acum nu am facut cum au spus ei, pe motiv ca toti cei care le-a cerut au schimbat deja apometrele, la care eu i-am cerut o dovada administratorei si nu are nimic la indemana care sa demonstreze, la care-i spun ca eu nu cred ca cei care au datorii chiar si in valoare de 1000 de euro(sunt si asemenea cazuri in blocul meu) si le-au schimbat, dupa care administratora rade si-mi spune ca le-au schimbat. Mai mult o data ce m-a enervat vicepresedintele, i-am spus ca-mi incalca proprietatea privata si ca nu-s obligat sa-l primesc in apartament la mine decat daca vreau eu si mi-a spus ca-mi poate baga metri cubi "din burta" daca nu fac cum zic ei. Pana in ziua de astazi nu mi-au facut nimic, dar tot ma bate la cap administratora sa le schimb. Cand i-am spus despre art. 44 din Constitutie privind proprietatea privata si ca nu-s obligat sa o primesc pe proprietatea mea, ea m-a luat c-o alta lege din alta parte si cum ca legea se interpreteaza, la care eu i-am raspuns ca stiu ca legea e interpretabila, dar nimic nu e deasupra Constitutiei si atunci eu interpretez legea cum vreau, ea o interpreteaza cum vrea, ca doar suntem intr-o tara "libera". Intrebarea mea este ar putea sa ma mai sanctioneze cu ceva de acum incolo daca refuz sa fac ceva contra vointei meie care-i culmea si pe banii mei? Mentionez ca nu am nicio datorie si niciodata n-am avut. In plus de asta apanova nu a venit niciodata sa-mi spuna nimic pt ca ei citesc doar apometrele care contorizeaza tot blocul.
Astept un raspuns, va multumesc anticipat, cu tot respectul apreciez ceea ce faceti pe acest site si ma bucur ca v-am descoperit! :)