avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate andrejuly

Activitate andrejuly

Răspuns la discuția POPRIRE
Creditul are prioritate.
Răspuns la discuția POPRIRE
Ca să nu existe riscul de a rămâne neplătită rata, mai bine îi puneți pe 31 sau pe 1 a lunii următoare.
Răspuns la discuția POPRIRE
Pentru creditul Prima Casă, ca să nu vă ia banii în caz că vă pun și acolo poprire, încercați să nu plătiți rata înainte de scadență. Presupun că e credit cu garanție imobiliară și, în consecință, banca are prioritate, chiar dacă se instituie poprire. Dacă plătiți a doua zi după scadență rata, banca își retrage banii aferenți ratei și ce rămâne se duc în contul datoriei pentru care s-a instituit poprirea.
Va multumesc pentru lamuriri!:)
Nu stiu daca am inteles eu bine din ce am mai citit- texte de legi+ raspunsuri date in forumuri- in legatura cu aceste mijloace fixe, mai concret, ca mijloace fixe sunt cele ce depasesc acest palfon de 2500 lei dar si cele ce au o durata de utilizare mai mare de 1 an. Aceste conditii trebuie indeplinite cumulativ sau e suficienta una pentru ca un bun sa fie considerat mijloc fix, cu toate consecintele ce decurg din acest fapt? Spre ex, un laptop cu un pret de 1999 lei, judecand dupa plafonul de 2500 lei, s-ar putea spune ca nu e mijloc fix, dar ca durata medie de utilizare depaseste 1 an si prin prisma acestui fapt ar putea fi considerat mijloc fix. Cum stau de fapt lucrurile?
Răspuns la discuția Model nir in exel neplatitor tva
Aceeasi rugaminte am si eu. Un model de NIR pt o I.I. neplatitoare de TVA.
e-mail andrejuly84@yahoo.com
Va multumesc!
Va multumesc pentru lamuriri!
Pe 15 noiembrie am terminat concediul pentru cresterea copilului. Anterior acestuia, am 7 luni de contributii ca si salariat, incluzand in aceste 7 luni si concediul pre si post-natal, si 9 luni de somaj. Perioada in care m-am aflat in somaj reprezinta stagiu de cotizare pentru un nou somaj?
Mentionez ca in timpul acestui concediu mi-am schimbat domiciliul in alt judet, naveta fiind imposibila, iar angajatorul ar fi dispus sa incetam contractul in favoarea mea, daca as avea dreptul la somaj potrivit perioadei cotizate.
As mai avea o intyrebare in legatura cu o eventuala demisie. Legea nu distinge in niciun fel in cazul unei demisii motivate de schimbarea domiciliului la o distanta prea mare pentru a fi posibila naveta?
Răspuns la discuția taxa judiciara
viitorul meu sot trebuie sa isi legalizeze sentinta de divort pt a ne putea casatori, fapt pt care a mers la judecatoria sectorului 5 unde aceasta fusese pronuntata.cat a stat el la coada, eu am sunat sa intreb unde se plateste acea taxa de 2 lei pt un exemplar si mi s-a spus ca la primaria de domiciliu, el avand actualmente domiciliul intr-o comuna din judetul ilfov.ceea ce inseamna pt noi un drum care costa 30 lei pt a plati o taxa de 8 lei, pt ca va lua 4 exemplare, sa fie acolo in caz de nevoie.si mai inseamna si inca o zi pierduta de la serviciu pe care nu ti-o plateste nimeni.ma intreb si eu, ce ratiuni au stat la baza adoptarii acestor modificari in textul de lege?de ce nu era in regula sa se plateasca in localitatea sau sectorul unde are sediul instanta?pai ce face tanti frosa dintr-un sat din celalalt capat de tara care vine sa deschida actiune la capitala sau sa isi legalizeze o hotarare obtinutra la o instanta din capitala? se intoarce pana la satu mare, alba oradea, maramures etc. de unde o fi ea?
Răspuns la discuția Admitere INPPA
eu inca sunt in cautarea unui avocat indrumator si cautarile mele nu au fost inca incununate de succes. dar nu mi-a pierit speranta....mai caut
poate faptul ca sunt din provincie ma trage un pic in jos, mai ales ca si facultatea tot in provincie am facut-o, nu in Bucuresti...dar poate poate voi reusi. m-ar interesa si cursurile INPPA, dar mai intai sa imi gasesc avocatul si voi mai vedea anul viitor