avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1448 soluții astăzi
Forum Activitate RCristofor

Activitate RCristofor

Răspuns la discuția Politist corupt
Nu spun ca nu aveti dreptate,dar ca om de rand si necunoscator de lege cred ca o informatie concreta privind plangerea imi putea da,pe cand acesta a evitat sa-mi spuna ceva concret.
Răspuns la discuția Politist corupt
Multumesc mult pentru raspuns!:D
Discuție Politist corupt
Buna seara,am si eu o nelamurire si sunt sigur ca aici voi fi indrumat corect. Acum doua luni de zile vecina care locuieste gard in gard cu mine, in urma unei dereglari mintale (cred eu) mi-a distrus gardul,totul "ok" pana aici,am chemat politia si a venit ajutorul de politist sef de la noi din comuna,am dat declaratie impreuna cu 2-3 martori, mi-a dat acea cerere sau cum naibii se mai cheama cu numarul inregistratii. Acum, dupa doua luni, neprimind nici un raspuns am sunat la politaiul sef pentru a mi se comunica starea plangerii,la care politaiul a dat-o pe ocolite spunand ca "pai sa vezi ...ca mai dureaza ..." etc. eu stiind ce-i poate capul vecinei mele,banuiesc ca ar fi mituit politaii sa faca pierdut cazul. Acum intrebarea mea de final este: Unde sa ma prezint pentru a depune o plangere pentru cei doi politist? Am inteles de la cineva ca la DNA se fac toata chestiile astea care sunt legate de coruptie. Si daca se poate sa-mi spuneti si care ar fi demersurile necesare. Multumesc,va dorest o seara cat mai placuta.
Răspuns la discuția Dreptul fostei sotii la pamant
Pe actul de vanzare cumparare sunt trecut doar eu,cu o clauza ce-i drept,si aceea ca actul este valabil dupa moartea proprietarilor actuali la vremea aceea,ei au decedat dupa 5 ani,dar nu cred ca are vreo legatura asta.
Buna ziua,doresc sa va prezint o problema. La data de 14.01.1993 am dat divort de sotie(procesul durand 3 ani),la data de 15.07.1993 am cumparat un imobil impreuna cu 1000 mp pamant.Pe hotararea de divort scrie clar negru pe alb ca eu si fosta sotie nu mai traim in FAPT de la data de 03.01.1993 Acum doresc sa fac instabularea si nu pot da inainte deoarece nu imi elibereaza actele necesare datorita faptului ca,din cate mi-a spus de la primarie,are dreptul si fosta sotie la acel pamant ceea ce mi se pare absurd odata ce scrie clar in hotarare ca nu mai traim in fapt dinainte sa cumpar eu acel pamant. Intrebarile mele sunt:
Ce pot face?
Este nevoie sa o dau in judecata pentru partaj?
Am sanse sa castig?

PS: Inafara ce judecata mai este varianta ca sa cadem de comun acord si ea sa semneze ca nu are nici o pretentie la acel pamant.
Actele pe care le detin sunt: Certificatul de sarcini,actul de vanzare-cumparare,hotararea judecatoreasca de divort.

Va multumesc!
Am crezut ca,cartea funciara este acea foaie de la primarie care specifica toate proprietatile mele.
Noi,deoarece fisa este in lucru dar de la primarie cand am fost mi-a spus ca imi poate da anexa 5 (daca nu ma insel) doar pe numele meu si al fostei sotii. Sa fiu mai clar si cred ca nu gresesc, prima data avem nevoie de anexa 5,dupa o prezentam persoanei de la cadastru,iar dupa care ne intoarcem inapoi la primarie cu proiectul casei pentru eliberarea autorizatiei de constructie.
Este arondat pe Bacau. Problema este ca suntem presati de timp. Ce mai vroiam sa va intreb, eliberarea autorizatiei in mod legal ar putea fi facuta si fara a ajunge la judecatorie? O alta problema care am uitat sa o mentionez este ca atunci cand am fost la primarie sa cer autorizatia nu am prezentat si hotararea de divort,tin sa cred ca daca ar fi vazut ca suntem despartiti in fapt de pe 01.01.1992,raspunsul ar fi fost altul. Ca sa va spun exact,suntem in criza de timp deoarece trebuie sa avem autorizatia de constructie subit datorita vecinei din gard care si-a instalat un gard provizoriu cu un metru pe proprietatea nostra,ne trebuie aceasta autorizatie pentru a o prezenta la cadastru sa masoare exact proprietatea.
Ok. Imi spune exact pasii pe care trebuie sa-i urmez? Daca am inteles bine trebuie sa ma prezint cu: hotararea,actul de vanzare-cumparare si acea foaie de la primarie prin care rezulta faptul ca doar eu figurez ca proprietar,la judecatorie. Acolo cer o actiune in constatare.

Inca doua intrebari: Am nevoie de avocat? - Daca imi puteti spune estimativ cate zile ar dura sa primesc hotararea judecatoreasca?
In primul rand va multumesc pentru raspuns,acolo figurez doar eu.