avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Dialore

Activitate Dialore

Cu data de 03 dec un salariat a fost concediat (desfiintarea postului) iar cu data de 12 dec se doreste reangajarea acestuia (conditiile care au dus la concedierea respectivului s-au schimbat), pers respectiva doreste sa revina la munca. Pot face reactivarea ctr in baza art 74 din CM (desi n-a fost vorba de o concediere colectiva) sau trebuie sa incheie un alt ctr de munca cu societatea. Astfel o sa apara de 2 ori pe statul de plata, cu aceasi functie si nu stiu daca decl 112 va permite acest lucru.

Art. 74. [noi angajari dupa concedierea colectiva]
(1) In termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.
(2) In situatia in care in perioada prevazuta la alin. (1) se reiau aceleasi activitati, angajatorul va transmite salariatilor care au fost concediati de pe posturile a caror activitate este reluata in aceleasi conditii de competenta profesionala o comunicare scrisa, prin care sunt informati asupra reluarii activitatii.
(3) Salariatii au la dispozitie un termen de maximum 5 zile calendaristice de la data comunicarii angajatorului, prevazuta la alin. (2), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.