avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Activitate vnv_marius

Activitate vnv_marius

Mesaj către cine sau în ce secțiune a SVP-ului?
Eu am dat mesaj la asistență contribuabili, mi-au răspuns tot printr-un mesaj (după fix 30 de zile) că cererea a fost trimisă către Direcția evidență contribuabili din sectorul de domiciliu. Altă asteptare, zadarnică, nici un răspuns. Am ajuns într-un final la direcția respectivă și după ce m-au plimbat pe la 4 birouri, una dintre funcționare mi-a spus că reglarea plăților cu obligatiile se realizează automat de către sistemul informatic la data scadentă.
Am ridicat un pic tonul discuției întrebând ce se întâmplă dacă sistemul nu realizează stingerea obligatiilor, de a doua zi intru la penalizări? Răspuns: "Stați un pic să ne uităm în sistem." Primul lucru pe care mi l-a spus a fost că mai am de plată 24 lei, nu faptul că plătisem 2500 lei și stăteau bine merci într-un cont și că mai aveam neutilizați alți 200 lei din anii trecuți. A zis că face manual compensarea în sistem. În aceeași zi achit cei 24 lei obligație de plată iar după câteva zile accesez SVP-ul și, surpriză: compensase doar sumele din anii trecuți (cei 200 lei) nu toate sumele achitate.
Așa că nici la sediu nu rezolvi mare lucru. O să aștept 31 iulie să văd ce face "automat" sistemul.


cris0811 a scris:

am trecut prin aceeasi situatie. s-a rezolvat cu un simplu mesaj in SPV! incercati


Răspuns la discuția Suntem executați
Buna seara, din câte am citit eu până acum impozitarea clădirilor se va face după forma de utilizare a acestora (rezidenţial, nerezidenţial). În cazul PFA cu sediu într-o locuinţă se va impozita ca rezidențial suprafața de locuit și ca nerezidențial suprafața din contractul de comodat a locuinței. Nu am găsit niciunde impozitarea clădirilor nerezidențiale în funcție de venitul PFA-ului ci în funcție de valoarea clădirii înmulțit cu diferiți coeficienți stabiliți de autoritățile locale (de oraș, de zonă etc.) Ne puteți spune unde anume ați găsit că impozitarea clădirilor folosite ca sedii de firme (PFA) se face proporțional cu veniturile acestora?
Revenire: întrebarea era dacă este posibil aşa ceva din punct de vedere legal şi ce presupune asta din puncte de vedere al PFA-ului.
Scuze de omisiune.
Bună seara, am şi eu de prezentat următoarea speţă în speranţa unor lămuriri din partea dumneavoastră:
În cadrul unui proiect pentru care o firmă a aplicat şi va participa, are de îndeplinit printre condiţiile de participare obligaţia ca speciliştii necesari derulării proiectului să fie angajaţii ai aceste firme - cu normă întreagă sau cu convenţii civile.
Eu mă număr în rândurile celor ce vor încheia convenţie civilă pentru 2 ore pe zi. În acelaşi timp eu funcţionez şi ca PFA. În cadrul negocierilor cu unul dintre managerii firmei acesta mi-a propus (susţinând că a mai lucrat aşa) ca salariul meu să includă şi obligaţiile de plată către stat ce revin anhajatului (impozit, cass, cas) urmând ca eu personal să achit aceste obligaţii. Din câte ştiam eu (în puţina ştiinţă de care dispun) că angajatorul, indiferent de forma de anagajare-salarizare, este obligat să reţină şi să vireze obligaţiile de plată ale salariatului. Mai mult decât atât acesta susţine că obligaţiile de plată pe care ar trebui să le virez le pot vira în numele sau prin intermediul PFA-ului (aici deja m-a pierdut, ce treabă are una cu alta?)
Răspuns la discuția Coduri CAEN pentru PFA
Multumesc frumos pentru raspuns. Pentru celelalte activitati nu stiti unde s-ar putea incadra?
Bună seara, vă rog frumos să mă ajutaţi cu nişte răspunsuri dacă se poate. Doresc sa devin PFA cu următoarele activităţi:
- prestarea de servicii către terţi - expertiză în domeniul mediului;
- prestarea de servicii - meditaţii;
- comercializarea de cărţi, cursuri, manuale.
Care sunt codurile CAEN în care s-ar putea încadra toate aceste activităţi?

Mulţumesc anticipat pentru răspuns.