avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate Cătălin Vasiloiu

Activitate Cătălin Vasiloiu

Răspuns la discuția contract de munca
Sigur că nu există o sancțiune prevăzută de lege pentru angajator. Însă angajații pot solicita conducerii societății revizuirea Regulamentului Intern sau pot chiar adresa o sesizare către ITM cu privire la nerespectarea acestei obligații de angajator.
Răspuns la discuția contract de munca
In opinia mea, angajatorul este in culpă pentru nesocotirea cerințelor imperative art. 152 alin. 2) codul muncii.

Dreptul salariatului la zile libere plătite există si nu este condiționat de faptul că angajatarorul şi-a respectat sau nu obligația IMPERATIVĂ impusă de lege, aceea de a le prevedea in RI sau CCM.


Cornel Vasile a scris:

Nu exista niciun text de lege , pentru sectorul privat, care sa dispuna acordarea unui numar fix de zile libere platite pentru evenimente deosebite familiale.

Numarul acestora se stabileste prin regulamentul intern sau ccm,

In speta, indiferent de data semnarii c.i.m., salariatul are dreptul la astfel de zile numai daca in regulamentul intern sau ccm este reglementata acordarea acestora.

Aparent, nu aveți câștig de cauză, dar puteți încerca. In orice caz, se impune o analiză mai profundă a situației pentru un sfat fundamentat.
Răspuns la discuția contract de munca
Da, angajații au dreptul.
În România nu este obligatorie forma scrisă a contractului, decât dacă legea prevede aceasta in mod special, precum vânzarea cumpărarea unui imobil, contractul trebuind sa fie autentic, adică semnat la notar.
Nu știm exact ce lucrați on line. Textul de lege expus de Dvs se referă la comerțul on line, prin magazine online.
Doar in caz de litigiu in instanță aveți nevoie de forma scrisă semnată in original și nu in copie scanată.
Insistă cei din Argentina pentru legea lor? Când se face plata prețului? Puteți și s-ar justifica înființarea unei filiale/sucursale în Argentina pentru executarea acestui contract?
Răspuns la discuția Achiziție miniescavator
1. Mergeți personal să ridicați utilajul.
2. Solicitați vânzătorului garanții bancare pentru plata avansului pe care o veți face. Este un contract aparte.
3. Angajați un jurist.
upfr.ro :

Licenţa de utilizare a muzicii în scop ambiental este emisă de UPFR se acordă persoanelor juridice şi persoanelor fizice autorizate pentru fiecare activitate şi punct de lucru în care folosesc muzica în public. Licenţa nu este transferabilă. Puteţi opta pentru o perioadă de valabilitate a licenţei de până la 1 an, cu posibilitate de prelungire.

Licenţa UPFR de utilizare a muzicii în scop ambiental este specifică utilizatorilor care decid să folosească muzica pentru crearea unui ambient plăcut şi aduc, astfel, un plus de valoare afacerii lor. Licenţa vă oferă dreptul să difuzaţi muzică în spaţii unde are acces publicul şi care sunt menţionate în licenţă.

În calitate de utilizator aveţi obligaţia legală de a solicita licenţă pentru utilizarea muzicii din partea UPFR, care are calitatea de organism de gestiune colectivă pentru drepturilor conexe ale producătorilor de muzică.

Tabel cu tipurile de activități:
[ link extern ]

Vă încadrați la B: Unitati comerciale sau prestatoare de servicii, showroom-uri, duty-free-uri, magazine, galerii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atât timp cât ambele firme sunt in controlul Dvs, de ce să mai faceți cesiunea? Dacă insistați totuși, pot fi cesionate prin contract oneros sau gratuit atât marca, sigla - logo-ul cât și sloganul. Acest contract se va înregistra si la OSIM.
Răspuns la discuția Daune la reziliere contract
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificați mai întâi dacă ceea ce vi s-a comunicat se regăsește și in contract.