buna ziua
totul este platit la zi dupa 2012 iulie.absolut totul intrucat se face din iulie prin finante.doresc sa ne intoarcem inapoi in SA am stat numai o luna aici .ma gandesc cum sa ies din acest system eu platesc in Africa lunar pt fiul meu asigurare mai bine ma inscriu iar acolo nu am putut intrucat nu am avut bani dar tb sa o fac.am acuma aceasta problema intrucat nu am avut idee fiind atatia ani departe mi se parea normal ca statul sa ma impuna direct atata vreme cat am totul declarant.
greseala mare acum uitati ce suma imensa ..precis imi vor pune finanatele odata dosarul ajuns la ei poprire.numai stress.
nu este ca nu am dorit sa platesc la vremea aceea e ca habar nu am avut fiind departe.am platit tot ce mi s-a impus
nu vad cum voi rezolva situatia dar vreau sa nu fiu in sistemul lor deloc vreau o asigurare decenta in Africa unde locuim nu sa platesca aici ceva ce nu folosesc niciodata.astia ma fac ca renunt la cetatenie.
sunt foarte stresata nu stiu dc cineva intelege situatia extrema in care ma aflu sa fiu fortata sa platesc desi nu am fost in tara de atatia ani .nici macar acum nu cer nimanui ceva atata m-am gandit s afiu in system cum mi s-a spus m,ai bine stateam in banca mea .poate ma ajuta cineva dc este in cunostinta de cauza tb sau nu sa paltesc acesti bani?fiind din Africa de Sud?noi plecam inapoi oricum dar finantele vor pune poprire pe contul meu parca vad.
multumesc
cum am solicitat inscrierea in system pt a figura ca asigurat mi s-au cerut toate deciziile de impunere de la finante pe ultimii 5ani.in urma acestora tot nu eram in system cand m-am dus la CNAS sa intreb cauza ca oricum platesc banbi destui fara nici un uz sau folos mi s-a inmanat o hartie pe care a tb sa o semnez de primire cu suma restanta 2010-iulie 2012 in valoare de 5860 lei.se specifica in hartia resp ca va fi trimisa la finante pt executare silita.
sunt disperata am banii 6300 lei pregatiti pt operatie privat totul nimic acoperit de CNAS nu le-am cerut decat inscriere in system in idea dc ne restabilim dupa 10 ani inapoi in tara.
habar nu am ce sa fac.ma vor executa silit
continui mii de scuze.eu in perioada 2010-2012 cand mi se imputa cei 5860 lei nici nu am vemnit macar in vizita in tara.Am nascut in 2009 si aveam contract de asigurare in Africa de Sud.tot ce am gasit material pana acum mentioneaza numai cetatenii UE ...
nu stiu cum sa procedez.nici acum nu doresc ajutir sau servicii medicale mi s-a spus numai sa ma inscriu in system ca tot platesc la stat.mai bine nu o faceam.
va rog dc ma ajutati cu o sugestie.va spun sincer dc platesc suma asta nu ma pot opera e la clinica privata procedeul care mi se face.nimic acoperit de asigurari.
multumesc
multumesc frumos pt raspuns.linkul dvs se refera la UE.Care este situatia pt Africa de Sud dc ma ajutati cumva ?suntem sau nu fortati practice sa platim asigurarile?nEu nu am solicitat nimic ,am dorit inscrierea in sistemul lor intrucat am venit in tara si platesc oricum acum taxele catre CNAS.nSuma de 5860 lei mi se imputa pe perioada 2010-2012 iulie cand au preluat finantele aceste plati.Eu nu am
a fost process in Mehedinti.am gasit ceva pe net.pt cetateni domiciliati in afara tarii.cf legii 95/2006 numai cetatenii romani aflati in Ro si straini etc care vor temporar tb s aplateasca.A castigat recursul dar era in interiorul UE.Eu locuiesc in SA
Buna ziua.sunt cetatean roman,locuiesc de 10 ani in Africa de Sud ,am copilul nascut acolo.ne-am intors acum 3 sapt in tara am o problema medicala PLATESC integral interventia pe care vreau sa o fac aici.Copilul meu este cetatean sud African,nascut in Africa de sud.
Singurul venit este din cedarea folosintei bunurilor.
Eu sunt plecata de 10 ani,am depus la sugestia spitalului documentele de la finante declaratii pe ultimii 5 ani.
Am avut asigurare in Africa de Sud chiar si partial in perioada cand acum mi se cer peste 6000 RON de la CNAS Timis ca datorie pe perioada can eu nu eram in tara nici macar in vizita.
Nu am folosit niciodata asigurarile sociale de stat din Romania.
Da am carte de identitate
Da am viza Africa de sud pe toti cei aproape 10 ani.
Datorez retroactiv acestoi bani catre CNAS sau nu nefiind domiciliat in tara?
va multumesc
sunt disperata intrucat nu am acesti bani e suma imensa si ma pot opera cu acesti bani.
va multumesc
Ce anume pot face??