avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Activitate VALENTINA3

Activitate VALENTINA3

Buna ziua . Am o dilemă legată de temeiul juridic al unei acțiuni. Am niste clienti care doresc intabularea unui teren in CF din jud.Sibiu. Aceștia au primit terenul prin testament autentic in 1973 încheiat Notariatul de Stat Brașov . De atunci nu s a operat nimic in cartea funciară, terenul e tot pe numele doamnei care a facut testamentul. Tot la acea dată în 18 iulie 1973 s a facut si o chitanță prin care fiul acesteia declara ca a primit în numele mamei suma de 10.000 de lei in schimbul terenului din testament. Clientii mei nu.au niciun act de stare civilă de la doamna,fata de nastere ,nici macar certificat de deces. Avem doar numele ,adresa din Sibiu ,adresa de flotant din Brașov. Mai doresc sa precizez ca terenul din sibiu ,care doresc sa si l intabuleze aceștia nu l-au declarat la Primărie și nu s a achitat niciun an impozit pe el
Intrebarea care se pune este:Ce acțiune trebuie ssa înregistrez, uzucapiune la Jud Sibiu,unde se afla terenul, pe carenu s a platit impozitsau acțiune în constatare la Jud. Brașov, locul i card s a facut testamentul si a avut ultimul domiciliu pop.tabular???Vq rog sa ma.ajutati cu un sfat juridic
Răspuns la discuția procura divort
Multumesc frumos.Stiam ca am dreptate.
Răspuns la discuția procura divort
nu exista dova de resedinta si nici imputernicire avocatiala, doar o procura prin care avocatul a fost mandatat. Atat !!!!
Răspuns la discuția teren extravilan
Singura modalitate este sa puneti in oferata un pret care extrapoleaza cu mult piata imobiliara, insa nu va avantajeaza la incheierea contractului de vanzare cumparare cu clientul dvs, caci tazele notariale sunt ffoarte mari.Daca in contract metionati un alt pret decat in oferta acesta este lovit de nulitate absoluta.
Discuție procura divort


Buna ziua tuturor !!!!!!As avea o intrebare ... Procura speciala data de reclamant unui avocat pentru a-l reprezenta intr-un proces de divort, pentru motiv ca reclamantul are resedinta in strainatate, nu trebuie sa cuprinda si elemente de identificare a resedintei din strainatate? Caci potrivit procedurii civile, - in procesele de divort prezenta personala a reclamantului este obligatorie , cu exceptii limitativ prevazute de legiuitor. Aceste exceptii trebuiesc dovedite cu inscrisuri sau alte mijloace de proba.
Din practica profesionala , in toate cauzele de acest gen , cand am reprezentat reclamanti din strainatate , am depus la dosarul cauzei certificate de inregistrare cu resedinta in tara in care se aflau in momentul depunerii actiunii de divortsau contracte de munca din strainatate
In prezent , mi s-a adus in fata un dosar de o parte parata, solutionat in fond si cu termen de apel . La lecturarea dosarului am ramas surprinsa, caci avocatul care a reprezentat reclamanta la Judecatorie a depus la dosar o procura simpla de reprezentare fara sa depuna inscrisuri de natura a-i justifica lipsa de la termenele de judecata.
Acum, cand voi declara apel , avand in vedere cele aratate mai sus eu consider ca sunt indreptatita in numele paratului sa invoc "exceptia lipsei calitatii de reprezentant a avocatului" si totodata pe fond in temeiul art. 921 NCPC , as dori sa solicit respingerea actiunii de divort ca nesustinuta .As dori o parere profesionala din partea dvs. Va multumesc
Răspuns la discuția Circulatia cu numere expirate
Faptul ca erati cu minorul in fata fara sa ii asigurati dispozitiv de specialitate constituie contraventie potrivit codului rutier si veti putea lua cel mult o amenda contravetionala cu 4 puncte penalizare... cred..aproximativ 450 lei. Daca fapta este recenta , aveti putin de asteptat caci este peroiada de vara a concediilor . Intai, dupa ce se va pune in miscare actiunea penala impotriva dvs. va va chema la audieri , dupa care procurorul de caz , va putea dispune renuntarea la judecata . Daca va dori sa va trimita in judecata ( ceea ce nu cred ) va mai audiaza odata si procurorul , daca nu veti primi acasa ordonata amintita ,mai sus .
Răspuns la discuția Circulatia cu numere expirate
Buna seara ! Nu va mai framantati, situatia nu este foarte grava. Fapta care ati savarsit-o intradevar este infractiune , insa de un pericol social redus.
Acum depinde in continuare de atitudinea procurorului care instrumenteaza dosarul penal precum si de circumstantele dvs personale - daca ati avut alcoolemie, daca mai aveti cazier rutier sau judiciar , daca ati avut viteza peste limita legala , etc., .. -
In principIu, daca nu ati mai avut nicio abatere sau tangenta cu legea penala si recunoasteti fapta, plus inscrisuri depuse la dosar in circumstantiere - caracterizari loc de munca sau alte inscrisuri , diplome care sa ateste ca sunteti bine integrat in societate si acest episod a fost doar o scapare - atunci organul de cercetare penala poate sa dispuna in temeiul art 318 ind.1 NCPP, o ordonanta de renuntare la urmarirea penala , punandu-va in vedere daca considera necesar sa indepliniti anumite obligatii prev. in acelasi art. al.3 . Dupa aceasta va puteti obtine permisul inapoi.
In cel mai nefericit caz , puteti fi trimis in judecata, prin rechizitoriu in urma caruia daca urmati procedura simplificata a recunoasterii primiti o pedeapsa cu amanarea aplicarii acesteia - art. 83 NCP sau o renuntare la aplicarea pedepsei, art. 80 NCP, in ambele cazuri dupa ramanerea definitiva a hotararii aveti posibilitatea recuperarii permisului de conducere .