avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate raducris77

Activitate raducris77

Vă mulțumesc foarte mult. Am depus întâmpinarea la recurs fără a invoca această ezcepție, a tardivității recursului. O voi ridica în fața instanței la primul termen.
Calcul termen recurs contencios
Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Dosar aflat pe rolul Tribunalului, materia contencios. Hotarare comunicata partilor la data de 09.10.2023 cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cerere de recurs trimisa pe mail tribunalului la 25.10.2023 ora 17 si inregistrata de Tribunal a doua zi, pe 26.10.2023. Recursul a fost formulat in termen? Care este ultima zi de formulare a acestuia? Multumesc
Multumesc pentru raspuns, am inteles ce mi-ati transmis. As aprecia daca m-ati mai lamuri cu o situatie: Sa zicem ca as fi chemat in judecata primarul care a emis actele, si care la momentul initierii actiunii nu mai era primar fiind ales altul, mai mult ulterior a si decedat. Care ar fi fost solutia instantei in atare situatie? Ar fi respins actiunea pe motiv de deces al paratului? Sau trebuia sa chem in judecata primarul aflat in fct la momentul depunerii actiunii dar care nu emisese actele administrative?
Multumesc
Buna ziua! Am initiat o actiune in instanta fata de U.A.T a localitatii reprezentata legal prin primar si fata de beneficiarul unei autorizatii de construire ( vecin) avand ca obiect anularea acesteia pe motiv ca si-a construit imobilul si pe proprietatea mea. Am castigat la instanta de fond. Primaria a facut apel invocand lipsa calitatatii sale procesual pasive si prev. art. 154 alin.6 ( primarul reprezinta UAT in justitie), art. 155 alin. 5 lit g ( primarul emite autorizatiile date in competenta sa) din Codul Administrativ.
Invoca deci ca ar fi trebuit sa chem in judecata primarul si nu unitatea administrativ teritoriala.
Va rog daca se poate sa-mi dati un sfat juridic, mai exact cine sta in instanta intr-un astfel de proces, UAT a localitatii respective reprezentata legal prin primar sau primarul in sine, si care este TEMEIUL LEGAL?
Ca fapt divers, primarul care a emis autorizatia in cauza a decedat ulterior, in prezent fiind un alt primar. Pe cine sa chemi in judecata pe langa beneficiarul autorizatiei?
Multumesc
Multumesc mult pentru raspuns.
Va multumesc!
Buna ziua! Sunt parte intr-un proces civil in care ma reprezint singur in materia contencios adminostrativ, mai exact anulare autorizatie de construire. Instanta a admis proba cu expertiza topografica si mi-a solicitat sa prezint obiectivele propuse de mine. Concret, prin actul administrativ in cauza, s-a autorizat executia unui imobil fix pe limita de proprietate si cu acoperisul avand panta orientata spre proprietatea mea(apele meteorice curg in curtea mea), streasina acestuia fiind realizata in interiorul proprietatii mele cu cca 50 cm, in conditiile in care Regulamentul de urbanism local impunea retragerea constructiei fata de limita de proprietate cu 1,9 metri.
Va rog sa ma ajutati cu eventuale intrebari (obiective) pe care sa i le adresez expertului in dovedirea situatiei ca Autorizatia de construire a fost emisa nelegal.
Multumesc!
Răspuns la discuția Amenda legea 50/1991 constructii
Multumesc. Am introdus singur la instanta plangere contraventionala iar pvcc a fost anulat in apel, hotararea fiind definitiva. Astept redactarea.
Buna ziua. Exista o perioada de timp limita (fara a interveni prescriptia dreptului la actiune) de la edificarea unei constructii care violeza art. 611, 612 si 615 Cod Civ. pentru a solicita in justitie respectarea prevederilor respective?
Mai exact, imobil vecin construit pe razor, cu streasina casei si panta acoperisului pe fondul vecin in anul 2007 cu autorizatie emisa in anul 2015 (cu incalcarea normelor legale, cred eu).
Multumesc
La data de 21.05.2015. Iar notificarea prin care m-a instiintat de prejudiciu la 18.06.2015.
Multumesc