avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate giullianna

Activitate giullianna

Cu mai bine de 10 ani în urmă, am făcut și eu aceeași prostie. Televizor cumpărat din banii mei și factura făcută pe numele lui. A venit cu executor judecătoresc și și-a luat televizorul. Nu am primit niciun ban înapoi.
Bună seara! Revin la subiect. După 4 luni de urmărit consumul apometrului radio din apartament și citirea făcută de către firma responsabilă cu citirea și calcularea consumului de apă potabilă și consumul afișat de asociație, am făcut sesizare la președintele asociației de proprietari, și au recunoscut în scris că e o diferență de 0,292 litri de apă, fapt pentru care mi-au propus să-mi dea înapoi suma de 2,27 lei. Menționez că în ultimele luni am cerut indexul firmei care se ocupă cu citirea apometrelor și nu bate deloc cu cel declarat de președinte în răspunsul sesizării. Acum vin de la asociație, unde casiera mi-a spus că îmi dă 2 lei și să o las în pace, pentru că sunt cu capul și să mă duc să mă tratez. Vă rog să mă îndrumați ce pot să fac mai departe.
La noi plătesc acea diferență doar cei care nu au apometru radio, lucru care reiese foarte clar din lista de plată afișată la avizier. La mine nu bate consumul din apartament cu indexul de la sfârșitul lunii iulie existent la asociație și cu indexul care ar trebui să rezulte la final din suma tuturor consumurilor pe care le-am plătit până acum.
La asociație - 13,926 mc
În apartament - 14,437 mc
De când am montat apometrul în apartament, am adunat toate consumurile afișate la avizier de către asociație și am ajuns la 14,52 mc. Deci am plătit până acum 14,52 mc, în apartament am 14,437 mc, iar la asociație apar cu mai puțin, respectiv 13,926 mc.
Și atunci care mai este scopul apometrelor radio dacă tot trebuie să plătești diferența dintre suma contorilor si apometrul (oficial) de bransament?
Am apometru radio.
Bună ziua! Cum procedez dacă suspectez că plătesc mai multă apă decât înregistrează apometrul radio? În evidența asociației de proprietari figurez cu 13,926 mc la sfârșitul lunii iulie, apometrul din casă indică 14,437, iar la calculul plății de când s-a montat apometrul rezultă un consum de 14,52 mc. Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Nelamuriri cu conducta pluviala
Vreo idee cum as putea rezolva situatia daca asociatia ma trimite la primarie si primaria la asociatie?
Răspuns la discuția Asociație de propietari
Si eu am probleme cu scurgerea pluviala care a fost desfiintata de la parter, aceasta ramificandu-se de la mine din balcon, de la etajul 1, afara, fapt pentru care vecinul de sub mine (la de parter) are infiltratii la tavanul locuintei. Am facut 2 sesizari la asociatie pentru a reface scurgerea conform proiectului tehnic initial, dar asociatie imi spune ca ei nu au treaba cu aceasta problema.
Răspuns la discuția Nelamuriri cu conducta pluviala
Buna seara! Dupa cum m-ati sfatuit, in data de 4 februarie 2019 am depus sesizare la asociatie pentru refacerea instalatiei pluviale. Azi am fost la asociatie ca sa intreb cum rezolvam situatia, dar domnul presedinte mi-a spus ca a uitat de problema aceasta. L-am rugat sa rezolvam situatia, asadar am mers amandoi la vecinul de sub mine, care a declarat ca el nu baga niciun burlan prin casa lui, sugerandu-mi fie sa scot burlanul prin dormitorul meu si apoi afara, fie sa fac cot din partea de sus a burlanului, sa decupez geamul si sa scot burlanul afara. Eu as dori sa punem burlanul in pozitia din proiectul tehnic. Cum procedez mai departe? Va multumesc anticipat pentru orice sfat.
Răspuns la discuția Nelamuriri cu conducta pluviala
Modificarea s-a făcut între etajul 1 (la mine) și parter. Mulțumesc pentru sfaturi.