suna la usa cineva, deschide tata, e un politist, de fapt 2:
-va rog sa primiti aceasta citatie pentru vecinul de alaturi care nu e acasa
-nu primesc nimic, nu sunt in relatii bune cu el
-nu conteaza, trebuie sa primiti citatia
-cum adica "trebuie"?? nu primesc nimic
-cum adica nu primiti??? dati-mi buletinul ca sa va dau citatia
-pen'ce sa va dau buletinul??
- ca sa vad cine sunteti
-pai scrie pe usa; iti reamintesc ca dumneata ai sunat la usa mea
-dom'le, dati-mi buletinul!!! (rastit, autoritar, nervos)
tata saracu' se sperie si se conformeaza,isi cauta buletinul, atunci intervin io, care aud discutia din sufragerie
-tata,nu dai niciun buletin! cum iti permiti dom'le sa suni la usa mea si sa-mi ceri buletinul???
-dumneata nu te baga!!
-???!!! sa nu bag??? adica vii si faci panarama la usa mea, imi intimidezi parintii si zici sa nu ma bag?? cu atat mai mult cu cat vecina e acasa, insistati si lasati-ne in pace!!
intre timp gaseste si tata buletinul, individul se holbeaza la el si noroc ca deschide in sfarsit vecina usa si-atunci il scot pe tata din usa si trantesc usa indignata pana la rosu.
Intrebare: stiu ca e plin netu' de abuzurile politiei romane, care probabil actioneaza asa la ordin, anume pentru intimidare, infricosare, aratare de muschi; mai stiu ca pe strada, in trafic, in locuri publice poti fi legitimat de politie fara sa fi comis nimic, nicio contraventie, doar asa, de chichi, "filtru" zic ei; dar sa-ti sune la usa si sa se rasteasca la tine ca de ce nu-i dai buletinu', asa ceva e legal? pot sa ma agat cumva de el si sa fac o plangere? se uita cineva la ea sau se sterg la fund cu ea, avand in vedere ca sunt sigura ca nu era doar tupeu de militian ci chiar actiona la ordin.
multumesc