avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate aniry_28

Activitate aniry_28

Buna ziua
as dori sa va prezint urmatoarea situatie:
vecinul a facut diverse reparatii la casa printre care a montat 2 geamuri pe spate, (la baie si bucatarie), geamuri care sunt spre curtea mea. Mentionez ca detin acolo un teren intravilan imprejmuit pe care nu exista constructie, casa lor fiind construita pe hotar.
In acest caz fiind doar teren fara constructie pot solicita inchiderea geamurilor?
Unde ar ttebui sa ma adresez? La primarie?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția suspendare permis
am un martor
conteaza daca e ruda?
buna ziua
as dori un raspuns la urmatoarea problema:
duminica 11.11.2012 mi-a fost suspendat permisul pentru neacordare prioritate pietoni; exista marcaj dar pietonul era pe cealalta parte a soselei, nu ajunsese nici macar la mijloc facuse doar 1-2 pasi, nu era pe sensul meu de mers; eu stiam ca in acest caz pot sa trec si conform art. 135 lit h din hg 1391/2006 pe care dl politist l-a trecut in p-v se pare ca aveam dreptate.
Dar dl politist a zis ca nu am dreptate ca legea spune ca trebuie sa fie 2 benzi pe sens+scuar ca sa se aplice acest lucru (am martori care au auzit), este adevarat?
Eu nu am gasit in lege.
Daca am semnat p-v credeti ca am vreo sansa sa fac contestatie?
multumesc.
Si inca o intrebare: se impoziteaza numai ce depaseste 1000 lei sau toata pensia?
de ex. : daca cineva are pensia 1200 lei i se opreste impozit la 1200 lei sau la 200 lei?
Buna ziua,
cat este impozitul acum pentru o pensie de 1000 lei?
Răspuns la discuția succesiune
Pai de ce se imparte la 8 daca sunt 4 mostenitori?
Răspuns la discuția succesiune
Bunicii nu au bunuri comune pentru ca au vandut casa pe care au construit-o in timpul casatoriei. Succesiunea se face numai pentru terenul extravilan mostenit de bunicul de la parintii lui. Nu am fost la notar,am consultat un avocat care mi-a spus ca bunica mosteneste 1/2 din teren ca sotie si noi ceilalti impartim 1/2. Eu stiam ca bunica mosteneste 1/4 si de aceea am intrebat, am crezut ca s-a schimbat legea.
Răspuns la discuția succesiune
Un avocat mi-a spus ca bunica mosteneste 1/2 din bunurile bunicului. terenul extravilan pentru care se face succesiunea este mostenit de bunicul de la mama lui.
Discuție succesiune
Bunicul meu a murit acum 3 luni. Cat din bunurile pe care le detinea mosteneste bunica mea si cat copii. Mentionez ca are numai teren extravilan.
Este adevarat ca bunica mosteneste 1/2 din teren si restul de 1/2 se imparte intre ea si copii?
Răspuns la discuția PROPRIETATE
in contract este trecut un pret, destul de bun pentru perioada cand a fot incheiat contractul, ei cum pot demontra ca eu nu am dat banii?