avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Activitate FlaviusG

Activitate FlaviusG

Bună ziua,

Sunt un tânăr părinte care a optat pentru concediul de creștere a copilului timp de doi ani, suspendând astfel contractul meu de muncă. Acest contract s-a încheiat la 8 septembrie 2023, iar eu urma să mă întorc la muncă din 11 septembrie. Între timp, în noiembrie 2022, departamentul meu a fost transferat către o altă companie din Marea Britanie. În plus, am devenit tată pentru a doua oară pe 4 iulie 2023. Am primit un supliment de suprapunere la indemnizație și intenționez să extind perioada de suspendare a contractului pentru încă doi ani.

Am notificat compania unde eram angajat anterior despre intenția mea, însă mi s-a spus că sunt acum angajatul companiei din UK. Am încercat să clarific situația cu noua companie, solicitând un formular standard pentru suspendarea contractului și aprobarea acestuia. Cu toate acestea, mi se tot spune că situația mea este complicată și se lucrează la rezolvarea ei. Știu că am un termen de 60 de zile de la nașterea copilului pentru a depune cererea și dosarul pentru concediul de creștere, adică până pe 27 septembrie 2023.

Ce se întâmplă dacă depășesc acest termen? Având în vedere că am încercat să rezolv situația cu ambele companii și nu am primit încă un răspuns concret, cum ar trebui să abordez problema în continuare?

Mulțumesc anticipat pentru răspuns,
Flavius Gavriluță
Sotia nu poate sa beneficieze de CCC.
Si as vrea sa stiu care este diferenta daca aleg optiunea de 1 an de zile sau cea de 2 ani de zile?
care sunt beneficiile/avantejele optiunilor?

Multumesc frumos,
Flavius
Buna ziua,

Sotia urmeaza sa nasca azi-maine si pe ultima 100m mi-as dori sa intru in CCC si am nevoie de anumite informati pentru a face acest lucru...
Sunt curios daca aleg optiunea 2 ani, mai pot reveni in campul muncii si sa primesc stimulentul de insertie? ex. ma reintorc dupa 9 luni sau 1an si 3 luni.
Totusi vreau sa stiu care este diferenta daca aleg optiunea pe 1 an de zile sau cea de 2 ani de zile?
Va multumesc frumos pentru interes.

Cu respect,
Flavius