Cred ca ma confrunt cu aceeasi problema de mai sus.Ideea este ca in decurs de 3 saptamani eu am acumulat un minus de 40 de ore, ore pe care nu le poti recupera decat in timp destul de lung,regulamentul intern interzice munca mai mult de 10 ore/zi.Credem ca angajatorul vrea sa scape de o parte din angajati si procedeaza in acest fel in speranta ca o sa plecam de buna voie si nu o sa fie nevoit sa declare ca isi restrange activitatea (in acest caz trebuie sa ne puna in somaj, ceea ce nu vrea).
Buna ziua.Scriu in numele unui grup mare de angajati la o firma mare de retail din Romania.Majoritatea angajatilor suntem full-time dar "stimatul angajator" doreste ca 80% din angajati sa ii fie part-time si doreste acest lucru cat mai curand posibil.Pentru inceput ne-a redus timpul de munca la 4-6 ore si astfel se aduna la fiecare angajat foarte multe ore in minus pe care, cica o sa le recuperam.Oare cand?Sunt unii colegi care au primit 2 hartii: una era demisia si cealalta contractul part-time.Majoritatea au ales part-time deoarece nu au avut o alternativa mai buna.Intrebarea noastra este daca legislatia ii permite sa ne modifice contractul de munca daca noi nu suntem de acord?Multumesc