In certificatul actual de nastere (duplicat) este trecut primul sot al mamei, care nu este tatal meu. Nu l-am cunoscut si mama a rupt orice legatura cu el, inca dinainte de a ma naste eu. Faptul ca nu divortase de el a dus la toata aceasta situatie. Iar actiunea in instanta impotriva cui sa o fac? Eu vreau sa revin la primul act de nastere: asa cum m-au declarat la oficiul starii tatal meu de drept si mama mea. Am facut scoala, am diplome cu numele Chiriac. Ei nu au stiut de modificarea facuta si din pacate nici nu mai sunt in viata.
Buna ziua,
M-am nascut in 1969. In momentul nasterii, parintii mei nu erau casatoriti. Si m-ai mult decat asta, mama era casatorita cu o alta persoana, cu care nu mai avea nici o relatie, fiind plecata de la domiciliul acelei persoane. La primarie m-a declarat tatal meu< CHIRIAC VASILE, si mama, dar ea declarandu se cu numele de fata.
Prin urmare numele meu a fost de CHIRIAC vERONICA.
L a catava ani, mama a obtinut divortul, dar in hotararea de divort, au stabilit sa se faca modificare in registrul de certificate, cu numele celui de care divorta.(legea la acea vreme mentiona ca fiind nascuta in cadrul casatoriei sa port numele sotului) Chiar daca la procesul de divort, mama a insistat ca nu sunt copilul sotului de drept. Nu a acceptat nici pensie alimentara pentru mine, dar mentionandu-se in hotararea judecatoreasca ca persoana in cauza sa deschida proces de paternitate. Ceea ce nu a mai facut.
Eu am avut prima varianta de certificat, pana la vreo 24 de ani, cand am pierdut actele si am avut nevoie de un dublicat la certificatul de nastere, cand am intrat in posesia unui certificat cu numele unui necunoscut la rubrica - tata.
De paternitatea celui care mi-a fost tata nu am nici un dubiu.(a decedat inainte de a afla eu- la fel si mama).
Am vreo posibilitate de a schimba certificatul cu numele tatalui adevarat?
Care ar fi demersul pe care l-as putea face in acest sens?