avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate Mariagol

Activitate Mariagol

Răspuns la discuția Banca a dat detalii sotului
Nu am semnat nimic....soțul a fost singur la bancă ...
Răspuns la discuția Banca a dat detalii sotului
Multumesc!sotul nu stia de credit dar i s-au dat detalii nu mi se pare corect...în concluzie as avea câștig de cauză?

DIANA POPESCU a scris:

Banca este tinuta de secretul profesional, avand obligatia de a nu divulga sau comunica date si informatii bancare, deci de a pastra confidentialitatea asupra tuturor acelor informatii legate de activitatea sa, care odata facute publice ar cauza prejudicii fie bancii, fie propriei clientele,daunand intereselor sau prestigiului acestora. Nu sunt insa confidentiale acele informatii cu mare grad de generalitate, nici informatiile care, desi precise, sunt notorii sau, oricum, deja cunoscute de un numar prea mare de persoane pentru a mai putea fi considerate « secrete ».
Totodata, divulgarea secretului profesional, de natura a aduce un prejudiciu unei persoane, savarsita de catre acela care a luat cunostinta despre aceste date/informatii in virtutea profesiei sau functiei si care are obligatia pastrarii confidentialitatii cu privire la respectivele date constituie infractiune potrivit art. 227 din Codul penal. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Răspuns la discuția Banca a dat detalii sotului
Multumesc!sotul nu stia de credit si nu sunt informații stiute dar i s-au dat detalii...în concluzie as avea câștig de cauză?
Buna ziua!as dori să stiu dacă pot da banca în judecată deoarece a dat detalii despre situația mea sotului ba mai mult s-a făcut și interogare la BC fara acordul meu.As castiga?mi-au distrus casnicia