Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Oryanna

Bună ziua!
Eu am iesit la pensie medicala in martie 2022.
Am o pensie de aproximativ 1300 lei.
Intrebarea mea este; eu de ce nu am primit cei 700 lei de la guvern?!
Am intrebat la casa de pensii si au zis ca nu știu ei, unde sa ma adresez, pe cine sa intreb?
Mulțumesc frumos!
Bună ziua!
Cei ce suntem programaţi pentru revizuirea pensiei medicale ce facem, cum se va face revizuirea anuală, ne informează cineva!?!
Mulțumesc!
Bună ziua domnule avocat!
Am pierdut un instanţă pe motiv ca nu am dobândit boala înainte de 35 de ani, menționez că am tulburare depresivă recurentă, episod major.
Am făcu apel în decembrie 2018 însă, nici acum nu am primit citația!
Ce as putea să mai fac, pot face un alt dosar și să-l depun la handicap!?
Mulțumesc frumos!

Oryanna a scris:

Bună ziua d-le avocat, am câștig de cauză în instanță, dacă cheltui bani degeaba, am o pensie de 600 lei, m-am împrumutat să pot deschide acțiune în instanță și pentru a ma reprezenta un avocat, va rog frumos, a mai fost cineva în situația aceasta aștept un răspuns vă rog frumos...
Mulțumesc!
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Adresati de urgenta o contestatie si asa va trebui sa va raspunda in scris.
Aveti grija sa nu va pacaleasca.

Bună ziua,
mi s-a tăiat ajutorul de handicap, aveam accentuat, eram la al 4 le-a an de beneficiu, am ca și diagnostic ,tulburare depresivă recurentă, episod depresiv sever, acest diagnostic îl am din 2008, nu s-a schimbat, doar medicația. I-am dat în judecată și nu am avut câștig de cauză, motivând că trebuia să dobândesc boala înainte de 35 ani, și daca4am pensie nu trebuie sa am și handicap, cum așa, dar ma întreb eu, este ceva nou în legea handicapului pentru că în anii precedenți nu m-au întrebat asta.....
Ce as putea să mai fac eu acum, să fac din nou dosar pentru revizuire, nici nu știu, ma puteți ajuta!?!
Mulțumesc frumos!
Mulțumesc frumos!
Nu m-am exprimat corect.
Aveam punctaj 0, 85932 și sa diminuat la 0,62857, când voi ajunge la pensia de drept voi ne ediția de primul punctaj, adică 0,85932 !?!
Mulțumesc!
Cât m-ar costa un an vechime în muncă, am 22 de ani și sunt pensionată medical, pentru un an, pe care nu-l am mi-au tăiat 20 de puncte de la pensie.
Mulțumesc frumos!
Mariana Iacob
Deci vreau sa cumpăr un an vechime...

Bună ziua d-le avocat, am câștig de cauză în instanță, dacă cheltui bani degeaba, am o pensie de 600 lei, m-am împrumutat să pot deschide acțiune în instanță și pentru a ma reprezenta un avocat, va rog frumos, a mai fost cineva în situația aceasta aștept un răspuns vă rog frumos...
Mulțumesc!
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Adresati de urgenta o contestatie si asa va trebui sa va raspunda in scris.
Aveti grija sa nu va pacaleasca.

Am depresie recurent acută, sunt pensionată medical din 2008 iar în 2014 am făcut și dosar de handicap la indemnul unei persoane care are o problema de sănătate asemănătoare, asta în spital. Mi s-a acordat ajutor de handicap timp de trei ani, până anul acesta când au spus ca nu ma încadrez în handicap, cum așa, același diagnostic, același tratament, nimic nou în sensul bun. I-am contactat și au motivat ca nu am boala dobândită pana la 25 ani, ca am pensie medicală, ca am doar 55 de ani, și dacă nu m-au convins cu cele enumerate au zis sa fac contestație, ceea ce am făcu. Întrebarea mea este, voi avea câștig de cauză?
Mulțumesc frumos!

Oryanna a scris:

Am și făcut asta printr-un avocat la contenciosul adminis6, îmi puteți spune mai multe, de ce să mă păcălească?
Mulțumesc!

Am și făcut asta printr-un avocat la contenciosul adminis6, îmi puteți spune mai multe, de ce să mă păcălească?
Mulțumesc!
Mi-au tăiat ajutorul de handicap pe motiv că am pensie medicală, sa dat o noua lege sau ordonanța în acest sens!? Nu vad legătură dintre pensia medicală și ajutorul de handicap!?
Ma puteți sfătui!?
Mulțumesc!