avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate PĂŢAN ALEXANDRU AVOCAT

Activitate PĂŢAN ALEXANDRU AVOCAT

Trebuie sa depuneti plangere penala pentru infractiunea de inselaciune la cel mai apropiat post de politie. Daca il gasiti pe faptuitor, va puteti impaca in conditiile in care va restituie cei 300 lei
trebuie sa verificati daca a depus o cerere in sensul asta si daca indeplineste conditiile obtinerii concediului paternal:

Cand nu se poate beneficia de concediul paternal

tatal nu solicita dreptul la concediul paternal
familia este monoparentala
tatal nu intruneste conditiile necesare pentru concediul de crestere a copilului
tatal anunta angajatorul de cererea pentru concediul paternal cu 8 saptamani dupa data nasterii copilului
tatal nu lucreaza

Conform normelor legislative din Uniunea Europeana, atat tatal, cat si mama trebuie sa fie o prezenta activa in viata copilului, motiv pentru care ambii pot solicita de la locul de munca o perioada care sa fie alocata concediului de crestere a copilului.
Nu puteti sa il scoateti de pe certificat de nastere al copilului, intrucat el este tatal biologic.

Va sfatuiesc sa porniti un proces prin care sa il obligati la plata pensiei de intretinere in cuantum de un sfert din veniturile sale nete sau raportat la salariul minim pe economie.
Daca a fost prins fara permis , inseamna ca s-a intocmit dosar penal, iar acum are un alt dosar in curs de solutionare. Sa se astepte la ce-i mai rau, adica la anularea permisului. Trebuie sa oferiti mai multe detalii ca sa va putem ajuta .
trebuie sa-i intrebati pe mostenitori daca au facut succesiunea dupa tatal lor.

Nu puteti cumpara motocicleta de la o persoana decedata.
Cu stima,
Avocat Păţan
Trebuie sa mergeti cu sentinta la un executor judecatoresc de pe raza curtii de apel in circumscriptia careia se afla instanta care v-a solutionat definitiv procesul. [ editat nr de tel)
Nu exista daune materiale pentru o palma.

Prin plangerea penala Se pot cere daune morale in functie de suferintele psihice pe care le-a avut minorul ca urmare a loviturii
Din punctul meu de vedere, doar pt o palma nu ar trebui sa va faceti griji, nu se va deschide niciun dosar nicaieri.
Cristina Geta a scris:

Care ar fi dauna materială pentru lovirea unui minor (o palmă). Mulțumesc

La primaria de care apartineti, la evidenta persoanelor, gasiti toate documentele de care aveti nevoie

Buna ziua, trebuie sa oferiti mai multe detalii ca sa va putem ajuta. A fost cumva si prizonier de razboi? In principiu, da, aati avea dreptul la indemnizatie
Trebuie sa formulati actiune in instanta pentru ca sa va recuperati prejudiciul. Acea plangere pe care ati trimis-o nu are niciun efect juridic.

Conform art. 5 alin. 6 OUG nr. 195/2002, În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii.

cristinaepa a scris:

Buna dimineata,
Cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: in momentul in care am parcat masina asfaltul s-a rupt si am cazut intr-un un canal (era acoperit cu un start suptire de bitum). Am sunat la politia locala, rutiera pentru constatare deorece masina a fost avariata si ulterior am aflat ca reparatia costa aproximativ de 8000 lei. Deoarece costul este destul de mare am depus la primarie, administratia drumurilor si Sc Apa si Canal SA (deoarece politia rutiera a constatat ca canalul din parcare apartine acestei societati) o plangere pentru recuperearea sumei , dar au trecut 30 de zile si nu am primit nici un raspuns. Cum trebuie sa procedez pentru recuperarea sumei ? Multumesc frumos !