avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate ioana 81

Activitate ioana 81

Bună ziua, va rog sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: în instituție avem un post temporar vacant, pentru care trebuie demarată procedura de concurs. Funcția publică vacanta este referent clasa 3, întrebarea este dacă se poate transforma în functia inspector clasa 1 înainte de organizarea concursului? Va rog temei legal. Va mulțumesc!
Bună seara, dacă o primărie are fond forestier, dat în administrare unui ocol silvic, în urma cu câteva zile au trimis o adresa ca în urma schimbării Codului silvic nu vor mai plăti taxa pe teren cf art. 126, codul fiscal prin art. 464,nu prevede acest lucru, vă rog să mă lămuriți dacă mai datorează impozit, taxa pe teren începând cu 2021 sau nu?
ACORD

cu privire la evidența orelor de muncă prestate zilnic pentru salariații cu munca la domiciliu

Având în vedere prevederile art. 119 alin. (2) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicat, cu modificările și completările ulterioare,
(1) Angajatorul are obligaţia de a ţine la locul de muncă definit potrivit art. 16^1 evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orelor de începere şi de sfârşit ale programului de lucru, şi de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidenţă, ori de câte ori se solicită acest lucru.
(2) Pentru salariaţii mobili şi salariaţii care desfăşoară muncă la domiciliu, angajatorul ţine evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condiţiile stabilite cu salariaţii prin acord scris, în funcţie de activitatea specifică desfăşurată de către aceştia.
Angajator, persoana juridică,
şi
Salariatul/salariata - d-nul/d-na________________________________, domiciliată în localitatea, nr._______, judeţul , CNP____________________.
Am încheiat prezentul acord și am convenit asupra evidenței zilnice a orelor prestate de angajat și a orelor în care angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului:
În conformitate cu Durata muncii: - O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână, prevăzută în contractul individual de muncă, în calitate de angajat în funcția de ----------, declar ca ore de muncă prestate zilnic, între orele__________________________.
Prezentul Acord a fost semnat astăzi _________ în două exemplare originale, unul pentru angajator și unul pentru angajat (salariat cu munca la domiciliu).

ANGAJATOR,


SALARIAT,
Dacă un asistent personal în stare de graviditate rămâne în CCC noi nu mai plătim salariu, va primi indemnizație de la DGASPC,dar cu persoana cu handicap ce se întâmplă?Trebuie să-i plătim indemnizație?
Un asistent personal în stare de graviditate, în perioada concediului medical al asistentului i se plătește indemnizație persoanei cu handicap iar în perioada concediului creștere copil asistentul primește indemnizație de la DGASPC , persoanei cu handicap mai trebuie primăria să-i dea indemnizație ?Vă rog un răspuns și o bază legală.Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția VECHIME IN MUNCA
Dar ma obliga vreo lege, pentru ca acordarea retroactiva presupune corecție revisal, rectificative declarație 112, și alte raportări anfp? Menționez ca funcționarul nu a completat dosarul pana acum cu aceasta adeverință.
Un angajat aduce adeverință de la ITM pentru perioada lucrată la un alt angajator, înainte de a fi angajatul nostru, acum trebuie reîncadrat într-o altă gradație de vechime, cum trebuie acordată retroactiv sau cu data aducerii adeverinței de vechime?
Vă mulțumesc .
Aplic coeficientul la 2080 sau la 2350 pentru stabilirea indemnizației primar/viceprimar?
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Majorare salariala 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se calculează salariile pe gradații de vechime aplicând 7,5%,5%,5%,2,5% și 2,5% la salariul din grila pe 2022, salariul din dec 2018 îl scazi din cel din 2022 rezult îl împărți la 4. Adaugi pătrimea la salariul din dec 2018 rezultă salariu din ian 2019, la fel pt toate gradație.
Vă rog să spuneți procedura de urmat pentru acordare creștere indemnizații primar/viceprimar dar și pentru persoanele desemnate în echipa de proiect.