Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Oanavob

Răspuns la discuția Datorii Asociatia de proprietari
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Mă puteți ajuta, vă rog, cu legile care mă susțin? Din păcate cu nu mă pot înțelege cu actuala conducere...ce pasi trebuie să fac pentru a-mi face dreptate? Mulțumesc!

ynocentta a scris:

Dv va revine obligatia sa achitati cote intretinere strict de la data de cand ati devenit proprietar al apartamentului
Restul debitelor afaerente apartament anterior achizitiei de catre dv revin in sarcina vanzatorului impotriva caruia asociatia de proprietari-daca are interes se poate ridica cu pretentii inclusiv in instanta de judecata
Daca exista sume cu titlu de restanta anterior instarinarii bunului imobil ,responsabili sunt presedintele de asociatie,cenzorul si administartorul de imobil care au eliberat adeverinta necesara tranzactionarii dreptului de proprietate bun imobil
Daca reprezentantii asociatiei in termen legal nu au desfasurat acte si actiuni pentru recuperare sume cu titlu de restanta,sunt exclusiv responsabili

Răspuns la discuția Datorii Asociatia de proprietari
Mulțumesc pentru raspuns.
Vreau sa vin cu o precizare, datoriile care mi se impun de catre asociatia actuala provin din neplata utilitatilor din anii anteriori achizitionarii imobilului, bani pe care fostul presedinte de asociatie i-a strans insa facturile nu au fost achitate.
In prezent se platesc facturile din anul 2016 cu banii stransi de pe facturile curente, acest aspect a fost spus anul acesta,2019.
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu legile care vin in rezolvarea problemei.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu trebuie să achitați nimic.
În caz de necesitate apelați la avocat pentru protectie juridica.

Buna ziua! Am cumparat un apartament fara datorii in anul 2014, prin banca, iar acum asociata ma obliga sa platesc o anumita suma,lunar ,care sa acopere datorii mai vechi, din anul 2007. Ce este de facut? Ce demersuri trebuie sa fac?Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc!