avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate TRASNET

Activitate TRASNET

Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania.
Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria.
De exemplu:
eu cumpar 1 deo spray cu pretul de 1,16 euro= 5 RON fara TVA si il vand aici cu 2,09 euro = 9 RON.
Vreau sa stiu cat este adaosul meu din acesti 9 ron si cat reprezinta TVA pe care trebuie sa il platesc eu la stat(si cum il calculez) tinand cont ca eu iau produsele la preturi fara tva din ungaria..

Astept raspuns si forumulele pentru acest exemplu sau altul similar.
Răspuns la discuția Falsul în declaratii
Va multumesc mult pentru raspunsuri..o sa va anunt daca se intampla ceva neprevazut..
Răspuns la discuția Falsul în declaratii
Am trecut numarul de persoane corec: 2...suma primita ca ajutor a fost de 75 ron pe luna..Nu am realizat venituri cu ajutorul masinii (doar uz personal) si nici a terenului..este necultivat...In cel mai rau caz cred ca o sa ma bage ca nu am anuntat in termen de 5 zile ca am bursa, dar sa va zic cum sta treaba cu bursa: bursele le afli in functie de medie pe la sfarsitul lui noiembrie si bani efectiv pe card au intrat dupa 20 decembrie, astfel pe noiembrie figuram ca am bursa dar efectiv nu aveam banii. Bursa obtinuta de mine si sotie ar fi 390 ron amandoi adica 185 ron fiecare si daca le declaram suma cuvenita pentru ajutorul de incalzire depasea acei 75 de ron.Chair daca ar fi sa recalculeze tot nu ar trebui sa restituim bani inapoi pentru ca ne incadram.Cred ca falsul in declarati este acesta ca nu am anuntat in termen de 5 zile ca avem bursa.
Va rog sa-mi ziceti in acest caz ce fel de amenda primesc (penala,administrativa) si cam cat ar fi pentru aceasta fapta?Cred ca alta pedeapsa nu pot primi pentru asa ceva..
Multumesc`
Sunt nou pe forum si acesta este primul meu post..

Sunt student, casatorit (sotia studenta),nu lucram,locuim intr-o garsoniera confort 3 proprietatea parintilor mei si am completat cererea pentru ajutorul de incalzire in septembrie 2007, am trecut 0 venit pe ea deoarece in acel moment nu stiam daca primim bursa sau nu.(Cererea avea la sfarsit un text prin care spune ca orice modificare se aduce la cunostinta in maxim 5 zile). Eu am completat cererea respectiva si nu am stiut ca trebuie mentionat in ea ca sotia are autoturism, am crezut ca se refera la mine deoarece eu o completez. Ulterior am primit bursa de studiu (amandoi) si parinti mei mi-au cumparat un teren intravilan la 20 km de oras intr-un sat. M-am luat cu umblatura dupa acte si am uitat de acea mentiune ca eu trebuie sa anunt in termen de 5 zile modificarile, mentionez ca nu scria unde sa te adresezi: nici o adresa, nici un nr de telefon.Aceste modificari se refera la venituri sau si la bunuri..?
Cand esti tanar, grabit si fara minte mai faci si greseli, sper sa nu se mai intample.
Mentionez ca:
Masina sotiei a fost cumparata in 2006 de parinti ei printr-un credit la banca.
Pamantul intravilan a fost cumparat de parinti mei tot printr-un credit la banca..
Declaratia am dat-o administratorei dupa completare.

Azi am primit o un bilet sa merg la directia de asistena sociala la ancheta sociala(toti care au dat venituri zero).
Acolo le-am spus ca masina e pe numele sotiei si ca pamantul l-am cuparat ulterior si mi-au zis ca de ce nu am anuntat in 5 zile.. si ca sunt vinovat de fals în declaratii.

Ce o sa se intample in continuare?Ajutorul primit de la ei pe luna a fost de 70 ron, sunt dispus sa il restitui.. am vazut ca se pedepseste cu amenda, de care amenda este (penala sau administrativa)?Apare amenda in cazier?Cam cat ar fi aceasta amenda pentru asemenea fapta? E posibil sa fac puscarie cum scrie la art (care sunt sansele sa fac puscarie?):
"Art. 292. Cod penal: "- Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. "


Vreau sa se termina cat mai repede si sa scap doar cu amenda, si nu cred ca o sa ma mai bag vreodata la ajutor de la stat.
Astept raspunsuri.
Va multumesc