Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate anca_a10

Va multumesc mult pentru sfaturi. Politia nu este in masura sa depuna poza, chiar inainte de primul termen au trimis o adresa cum ca s-a stricat/rupt banda si nu au nici o fotografie. Din pacate astazi am avut termen si desi am depus adresele scrise trimise catre Politie, judecatoarea a suspendat dosarul, dupa ce a amendat IPJ-ul din nou, de aceasta data cu 200 ron. Ne-am gandit sa-l lasam suspendat pana facem rost de p-v, ca altfel ne cearta judecatoarea de fiecare data, de parca noi am fi vinovati ca IPJ-ul nu depune p-v.
O seara buna tuturor!
Nu stiu pe ce perioada, ca de la politie nu am reusit sa obtinem absolut nici o informatie! Cert este ca permisul (vechi si pierdut de politie) a fost retinut la 23 septmebrie 2007 :D; ne gandeam sa lasm dosarul sa se suspende, dar intrebarea este, dupa 1 an de la suspendare, ce se intampla? i se ridica automat noul permis?

Revin: am contestat la judecatoria din Judet, de ce, pentru ca ne-am prezentat la politie cu plangerea si ne-au trimis la judecatorie, pe motiv ca la noi asa se procedeaza chiar daca legea spune ca aceste plangeri se depun la Politie ( la mica intelegere intre politie si judecatorie; nu imi este nici acum foarte clar cum, dar cred ca nu mai conteaza)
Am contestat procesul-verbal prin care sotului i se retinea permisul (aveam seria si nr, nu mai stiu acum exact de unde, cred ca era scris pe dovada cu care a mai circulat 15 zile) si am precizat in plangere ca nu detinem p-v. Asa ca d-na judecatoare a pus in vedere politiei sa depuna p-v; dar degeaba, ca dupa 3 termen s-a suparat =D> si i-a amendat cu 100 RON; am fost la politie de nenumarate ori, cu muuuuulta amabilitate, cineva ne-a sfatuit sa le trimitem notificare prin executor judecatoresc sa ne trimita p-v, dar degeaba ca am facut drum batut si la politie si la 5 termene la instanta degeaba; in caz de suspendare, ce se intampla cu permisul sotului (ah, cel mai amuzant a fost ca i-au pierdut permisul dupa ce i l-au retinut si acum are permis nou)? Permisul nou este suspendat automat? Ca nu mai inteleg. Ce se intampla cu permisul daca dosarul se suspenda? Iar dupa termenul de 1 an de la suspendare?

Va multumesc frumos pentru promptitudine!
Buna seara. Am si eu o problema: anul trecut sotului meu i s-a suspendat permisul pentru ca ar fi condus cu viteza. Intrucat nu era adevarat, el a refuzat sa semneze procesul-verbal si a facut plangere contraventionala la judecatorie. Si am ajuns la al 6-lea termen de judecata, iar politia nu s-a prezentat deloc, insa nici nu ne-au trimis acasa procesul-verbal de contraventie. Instanta l-a solicitat de mai multe ori, i-a si amendat ca nu s-au conformat, insa ne-a pus si noua in vedere sa depunem procesul-verbal, desi nici nu l-am vazut vreodata si am spus de nenumarate ori judecatoarei, sub sanctiunea art 155 1 cod procedura civila. Ne-am uitat in codul respectiv si am vazut ca inseamna ca ne suspenda procesul. Vreau sa va intreb: daca ramane suspendat si nu facem nimic, ce se intampla? Si dupa perioada de 1 an pentru suspendare? Sau, cum putem face rost de procesul verbal, ca noi avem doar dovada???

Va multumesc si va rog sa nu ocoliti suiectul nostru.