Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Ecaterinacalina018@gmail.com

Buna ziua,
Va scriu pt a va intreba daca la mentiunea de pe o chitanta de la taxe locale si impozite, apare o mentiune nr proprietari: 2, oare se face referire la nr actual de proprietari sau la faptul ca eu sunt al doilea proprietar de a lungul timpului, ca urmare a cumpararii a acestuia. Mentionez ca in CF de informare, apar inscrisa doar eu cu ipoteca aferenta, insa dilema mea este daca cumva altcineva se poate desemna proprietar folosindu se si de semnatura mea ca urmare a semnarii unui act notarial si fara sa apara inscrierea aferenta in CF de informare solicitata. MULTUMESC!
Buna ziua,
Va scriu pt a va intreba daca la mentiunea de pe o chitanta de la taxe locale si impozite, apare o mentiune nr proprietari: 2, oare se face referire la nr actual de proprietari sau la faptul ca eu sunt al doilea proprietar de a lungul timpului, ca urmare a cumpararii a acestuia. Mentionez ca in CF de informare, apar inscrisa doar eu cu ipoteca aferenta, insa dilema mea este daca cumva altcineva se poate desemna proprietar folosindu se si de semnatura mea ca urmare a semnarii unui act notarial si fara sa apara inscrierea aferenta in CF de informare solicitata. MULTUMESC!
Răspuns la discuția Blocare carte funciara
Multumesc pt. raspuns!

raluk0207 a scris:

Da, este normal. Apartamentul dvs este liber.
Oricum, cartea funciara este blocata in favoarea notarului respectiv, doar 10 zile, cat e si valabilitatea extrasului de carte funciara pentru autentificare, necesar la orice vanzare.

Răspuns la discuția Blocare carte funciara
Multumesc!

APET_R a scris:

Opinia mea este ca trebuie sa faceti iesirea din indiviziune pentru a avea CF individual.

Daca constat ca cineva s a folosit de identitatea mea si semnatura mea in diverse situatii cum ar fi deschideri de cont sau solicitari credite diverse banci, unde m as putea adresa? Politie cu plangere penala?
Buna seara,
Am o nelamurire legata de aceasta blocare a unei CF. Detin o garsoniera pt care platesc inca rate. Saptamana aceasta din curiozitate am scos un extras CF de informare, la primirea acestuia, exista blocarea a lui de catre doua notariate. Initial m am panicat crezand ca cineva in numele meu a initiat o procedura de vanzare, insa vorbind cu cele doua notariate mi s a explicat faptul ca in extrasul CF acea blocare apare doar pt terenul aferent constructiei, respectiv garsonierei si spatiile comune, fiind vorba de alte doua vanzari in acelasi bloc de garsoniere. Dilema mea este insa in continuare.... Am rugamintea sa mi spuneti daca este cazul sa ma panichez si sa fac demersuri suplimentare pt a vedea daca cineva se joaca cu nervii mei sau este o situatie normala aceasta blocare, care dupa spusele celor doua notariate este doar pt teren bloc si spatii comune. Multumesc anticipat.