Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate Cristi19951

Activitate Cristi19951

Buna ziua. Intenționez să deschid o cafenea în viitor . Ma poate ajuta cineva ce trebuie sa stiu dupa înființare (acte , hartii) sau de unde pot invata?
Nu intra in sfera discriminarii? Un infractor dupa 3 ani se reabilitează și candidează fara probleme , iar altii sa nu poate 7 ani fiindca au absentat la locul de munca . E diferenta de la cer la pamant intre cele doua situatii.

Cornel Vasile a scris:

Ordinul este in vigoare si astazi fara a suferi o modificare in acest sens.

Nu am vazut sa fie specificat undeva despre derogare . Probabil regulamentul a fost postat in 2019 cand era in vigoare vechea conditie

Art.10 din legea 360/2002 zice asa :
La concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI are acces orice persoana care îndeplinește condițiile generale legale prevăzute pentru funcționari publici
Cornel Vasile a scris:

OUG 57/2019 nu va este aplicabila .... nu candidati pentru o functie publica si la admiterea in cadrul unei unitati de invatamant.

Am fost diagnosticat in urma cu 2 ani cu o afectiune cronica și as vrea sa stiu in ce baza de date se afla

POPA GHEORGHE a scris:

Daca va referiti la dosarul medical individual intocmit de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma la care lucrati are incheiat contract de prestari servicii medicale in baza HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, respectivul dosar medical se gaseste in arhiva cabinetului medical al medicului respectiv.

Buna ziua. Conform OUG 57/2019 , in codul administrativ pentru a candida la o funcție publică e condiția "nu i-a fost încetat contractul individual de munca pe motive disciplinare în ultimii 3 ani " . Este legal ca Academia de politie sau Scoala de politie sa foloseasca vechea condiție "nu i-a fost încetat contractul individual de munca pe motive disciplinare în ultimii 7 ani" ( ordin 140/2016) ? Din câte știu nu este legal ca un ordin de ministru sa încalce o ordonanță data de guvern.
Buna . Unde se poate vedea istoricul medical ?
E corect sa imi respingă dosarul de recrutare atâta timp cat absentele nemotivate nu sunt prevăzute în lege ca motiv de desfacere a contractului de muncă pe motive disciplinare? Cred ca ar trebui să respecte constituția țării , nu a patronilor.

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen

Dar, in opinia mea, noul angajator nu va putea dispune radierea.

Care sunt abaterile prevăzute de lege?

Cornel Vasile a scris:

Prin Regulamentul Intern al angajatorului.

Dupa 12 luni nu se radiaza orice sancțiune disciplinara daca nu a mai savarsit?

Cornel Vasile a scris:

Probabil ca o sa vi se respinga dosarul ... absentele nemotivate sunt considerate abateri disciplinare.