avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Activitate carc

Activitate carc

Buna ziua.
Va rog ajutati-ma cu un sfat in urmatoarea situatie: divort cu minor, finalizat la tribunal cu custodie comuna, domiciliul la mama. Mama a luat decizia sa se mute impreuna cu copilul in alt oras, la 120 km distanta. Poate face lucrul asta fara ca eu, tatal sa am ceva de spus? Ma gandesc cat de greu imi va fi, drumul pana acolo si inapoi costuri s.a.m.d. Fiind in acelasi oras ne descurcam cat de cat, puteam lua copilul de la scoala, suntem foarte apropiati. Decizia a venit ca un bolovan in moalele capului.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Lucrator desemnat cu timp partial
Multumesc tare mult!
Răspuns la discuția Lucrator desemnat cu timp partial
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un punct de vedere. Cum ar trebui sa organizam departamentul de ssm? Suntem o societate care administram un centru comercial. Avem 46 de salariati: tesa, mentenanta echipamente, amenajari interioare si serviciu privat pentru situatii de urgenta. In acest moment avem un lucrator desemnat SSM cu norma intreaga. Dar angajatorul doreste sa ii modifice ctr-ul din norma intreaga in ctr cu timp partial. Vom fi in legalitate, tinand cont de legislatia ssm? Multumesc.
Buna ziua.
Urmeaza sa vindem apartamentul la care am si eu cota parte, obtinuta in urma dezbaterii de mostenire, in urma decesului tatalui meu. Este vreun risc ca suma obtinuta din vanzare sa fie nevoie sa o impart la partaj (care urmeaza curand, divortul inca nu este pronuntat, iar vanzarea va avea loc inainte de pronuntarea divortului)?
Multumesc.
Discuție Uzucapiune
Buna ziua.
Sunt interesata sa vand un teren invocand uzucapiunea. Terenul este al bunicului meu (decedat), nu este dezbatuta mostenirea si a fost lasat tatalui meu (decedat) pe cale verbala. Toti fratii tatalui meu stiu ca acest teren a ramas al lui, nimeni nu are nici o obiectie. Terenul nu este folosit, a ramas abandonat, de peste 30 de ani. Vecinul terenului vrea sa il cumpere pentru a-si mari proprietatea. Pentru ca eu, nepoata sa il pot vinde ce pasi trebuie sa urmez? Va multumesc.
Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie similara. La ce va referiti mai exact? Sunt familiarizata cu GDPR, dar nu am inteles cum il pot da in judecata pt ca nu a adaptat contractele in acord cu legislatia GDPR? Va multumesc!

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Va puteti adresa instantei de judecata.

Societatea trebuie sa fi adaptat contractele in acord cu legislatia GDPR, retinand faptul ca aceasta colecteaza date ce au caracter personal.

Neexecutare contract prestari servicii
Buna ziua!
Ma puteti ajuta va rog cu sfaturi in urmatoarea situatie?
In iulie 2020 am semnat un contract de prestari servicii "constructie casa" cu o societate (eu sunt PF). Termenul contractual de finalizare al lucrarii era 01 Sept 2020. In acest moment casa este ridicata doar la jumatate din ceea ce era specificat in contract. Intregul demers a fost deosebit de greoi, o zi veneau muncitorii, o zi nu, dupa care veneau o saptamana da, una ba. Pana in acest moment am semnat 2 aditionale de prelungire, ultimul va expira in 01 Noiembrie. Au trecut 2 sapt de cand am semnat, nu a venit nimeni la casa sa munceasca. Vreau sa fac un denunt/plangere, orice as putea sa fac ca acest om sa isi duca la indeplinire contractul. Am platit in plus fata de ce trebuia pana in acest moment al constructiei 3.000 eur, pe care mi-e teama ca nu ii vom mai vedea inapoi (si cu casa neterminata), motivele pentru care cerea banii fiind de genul, nu am cu ce sa achit caramida, tb sa dau avans la tabla de pe acoperis s.a.m.d. Ce variante am?
Am verificat ieri societatea pe site Mfinante si am constatat cu stupoare ca la 25 Sept si-a declarat SUSPENDARE ACTIVITATE.
Multumesc!
Buna ziua. Ma puteti ajuta cu speta urmatoare? Acum 2 ani, in urma decesului tatalui meu, eu impreuna cu fratele meu si mama mea, am dezbatut mostenirea unui apartament, revenindu-ne fiecaruia cate o parte. In acest moment, vrem ca mama si cu mine sa cedam partile noastre fratelui meu. Putem face acest lucru sub forma de donatie? Dorim sa incercam varianta cea mai ieftina dpdv taxe notariale si impozit. Multumesc anticipat!