avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate adrianas12

Activitate adrianas12

A spus ca se poate face ordonanța doar cu stabilire domiciliu, nu si pentru program vizita.
Drept urmare chiar dacă fac pentru stabilire domiciliul tot poate lua minorul când vrea și sa îl aducă când vrea, afectat emoțional bineînțeles. Vreau sa îmi protejez copilul și nimeni nu îmi da o soluție. Nu ma ajuta cu nimic ordonanta dacă nu se face program de vizita. Pe baza probelor eu vroiam sa cer program de vizita sub supraveghere dar la fel, nu se poate fără evaluare psihologica.

Dacă face el ordonanta tot poate sa ia copilul și sa îl manipuleze emoțional. Oare în tara asta chiar nu se poate face nimic???
Sa plec 3 săptămâni nu este o soluție pentru mine.

Din păcate avocatul care se ocupa de procesul de divorț spune ca nu pot face ordonata prin care sa solicit domiciliul minorului la mine și program de vizita chiar dacă exista situația pe care am descris o și mai sus deoare nu rezolv nimic. Am nevoie de ancheta psihologica.
Sa insist ca totuși sa depuna ordonanta pe baza înregistrărilor telefonice și video pe care le am?
Din câte înțeleg legal nu pot face nimic, Am încercat dgaspc și au zis ca nu am ce sa fac, sa ma adresez instantei, probe nu accepta. Este strigător la cer. Am fost cu copilul la psiholog și a spus ca nu e afectat emoțional. Eu ce sa mai înțeleg când vad copilul cum face.
Psihologic ce sa mai fac, El are arma cea mai puternica. Ia copilul și nu îl mai aduce. Dacă fac ordonanță, copilul fiind influențat o sa zică ca nu vrea acasă.

Dacă el are dreptul sa ia copilul și sa nu îl mai aducă nici după 7 zile sau niciodată, eu de ce nu am dreptul ca să nu îl mai dau deloc sa il vadă pana la terminarea divorțului și stabilirea unui program de vizita?
Dacă fac ordonanță prezidențială și în momentul în care merg cu executorul, copilul fiind influențat sa nu vina la mine, ce este de făcut?

Cum se face ordonanță prezidențiala? Bănuiesc ca trebuie sa depun probe. Eu am probe audio și video care sa susțină ce am zis. Dacă el depune la rândul lui probe (le are) în care minorul spune ca nu vrea sa vina la mine cum se soluționează.

Mulțumesc
Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație normala mama - copil, i se fac toate poftele. Tatăl a văzut minorul de câte ori a dorit și l a luat inclusiv la tara la bunici. Problema este ca stabilim de comun acord câte zile o ia, acesta nu respecta cele agreate, o aduce când vrea el (el pleacă și la serviciu și lasa minorul la părinții lui sau la vecini). Ultima oara am agreat 2 zile și a adus-o după 7 zile. Când aduce minorul acasă acesta vorbește foarte urat cu mine, spune ca numai vrea acasă la mine și face crize de nervi. După câteva zile totul revine la normal. La telefon când vorbește cu minorul, dacă nu ii convine ceva acesta ma jignește în toate felurile știind eu eu sunt lângă minor. Problema se tot repeta. Cei de la Dgaspc au spus ca nu ma pot ajuta. Ce pași trebuie sa fac în aceasta situație ținând cont ca minorul pur și simplu ma reneaga după ce se întoarce acasă și tatăl minorului refuza sa discute cu mine referitor la acesta . Menționez ca pana sa depun divorțul tatăl minorului a agresat o pe mama mea și pe mine, avem și certificat medico legal.