avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate VladWalker

Activitate VladWalker



Emilika40 a scris:

Sunt de părere că epoleții de care spuneți sunt simbol fascist și se încadrează în categoria alte însemne din OUG 31/2002:

Articolul 1
Pentru prevenirea și combaterea incitării la ură națională, rasială sau religioasă, la discriminare și la săvârșirea de infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, prezenta ordonanță de urgență reglementează interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

b) prin simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se înțelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepțiile sau doctrinele prevăzute la lit. a);

Articolul 4
(1) Confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.



Buna seara ! Multumesc pentru raspuns.

Am stat sa fac un research mai amanuntit legat de acesti epoleti. Pot spune cel mai sigur ca nu au nici o legatura cu fascismul sau nazismul fiindca nu reprezinta nici una din simbolurile respective care sa aduca la ura rasiala, antisemitism, etc.
Sunt doar grade militare folosite in Al Doilea Razboi Mondial ca ofiteri al armatei Germaniei Wehrmacht.

Dar v-as ruga mult daca se poate sa ma ajutati sa imi raspundeti la intrebarea de la topicul principal, daca atata timp cat sunt grade militare care numai sunt in folosire/uz (istorice) si nu sunt grade militare romane, ci din alta tara, pot sa ii port din acest punct de vedere pe geaca ?

Multumesc inca odata, si va astept raspunsul.

Buna ziua tuturor,

Am si eu o geaca de iarna second hand oarecum de armata, unde am comandat recent niste epoleti din cel deal Doilea Razboi Mondial, unde as dori sa ii atasez pe geaca.

Epoletii sunt de rangul Capitan (Hauptmann) din fosta armata Wehrmacht. Epoletii in sine nu au nici o atribuire/comexiune cu SS'ul sau semnele anti-rasiale cum ar fi vulturul, svastica, etc.

Intrebarea mea este: Fiind grade militare al fostei Germanii, este permis legal sa port epoletii pe geaca mea ?

Ma gandesc atata timp cat sunt grade militare care numai sunt in folosire/uz (istorice) si nu sunt grade militare romane, ci din alta tara, ca ar fi in regula sper.

Multumesc pentru timpul acordat in a-mi citi intrebarea si abia astept sa aflu raspunsurile dumneavoastra !
Vlad


PS: Vad ca imi posta intrebarea intr-o categorie random; imi cer scuze daca categoria unde este postata intrebarea nu este buna.