avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate Majoran Tamas

Activitate Majoran Tamas

Răspuns la discuția Amenda formular PLF
Bună ziua!

Da, trebuie să specificați în cerere.
Răspuns la discuția Amenda formular PLF
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este să plătiți jumătatea amenzii în termen de 15 zile și dacă câștigați procesul puteți solicita restituirea amenzii plătite pe baza hotârârii de admitere.
Răspuns la discuția Amenda formular PLF
Art. 4 din OUG 129/2021
(1) Nerespectarea de către persoana care intră pe teritoriul României a obligaţiei de a completa Formularul digital de intrare în România în termen de 24 de ore de la intrarea în ţară constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) se realizează, pe baza datelor şi informaţiilor furnizate de SII-FDIR, de către personalul din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, împuternicit să efectueze activităţi de inspecţie sanitară de stat.
(3) Contravenţiei prevăzute la alin. (1) îi sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin urmare, puteți face plângere contravențională împotriva procesului-verbal de constatare în termen de 15 zile de la comunicare la judecătoria în circumsripția căreia s-a săvârșit fapta.

Puteți cere atât anularea procesului-verbal, cât și înlocuirea amenzii cu avertismentul potrivit dispozițiilor OG 2/2001.