avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1416 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiDim

Activitate AndreiDim

Buna ziua,
Sotia mea detine doua apartamente in Bucuresti.
Primul dobandit in 2006 prin Certificat de Mostenitor dupa mama ei. Pe acesta l-am vandut in martie 2025.
Al doilea a fost dobandit in 1997 prin Act de Donatie cu Sarcini de la bunicul ei. Acesta a decedat in 2024. Dorim sa vindem si acest apartament in cursul anului 2025.
Am dori sa stim daca prin aceasta vanzare intram sub incidenta legii ANAF ca “operatiuni realizate de persoane impozabile din punct de vedere al TVA”.
Multumesc
Răspuns la discuția Imobiliare
Multumesc
Discuție Imobiliare
Buna ziua,
Sotia mea detine doua apartamente in Bucuresti.
Primul dobandit in 2006 prin Certificat de Mostenitor dupa mama ei. Pe acesta l-am vandut in martie 2025.
Al doilea a fost dobandit in 1997 prin Act de Donatie cu Sarcini de la bunicul ei. Acesta a decedat in 2024. Dorim sa vindem si acest apartament in cursul anului 2025.
Am dori sa stim daca prin aceasta vanzare intram sub incidenta legii ANAF ca “operatiuni realizate de persoane impozabile din punct de vedere al TVA”.
Multumesc,
Andrei Dimitriu
Multumesc pt ajutor
La Tribunalul Bucuresti au fost depuse copi imediat dupa achitarea amenzii. Deci ce ramane de facut este demersul la Sectia de Politie de care apartinem?
Buna ziua,
Un membru al familiei mele a primit o amenda penala prin sentinta judecatoreasca definitiva in data de 15.05.2018. Aceasta a fost achitata integral in data de 01.08.2018. Conform legii, reabilitarea de drept se produce dupa 3 ani de la achitarea amenzii, iar aceasta ar trebui sa dispara din Cazierul Juducuar. Aceasta amenda figureaza in continuare in Cazierul Judiciar (ian.2022). Ce ma sfatuiti sa fac? Unde trebuie sa ma adresez? Precizez ca sunt din Bucuresti
Multumesc